ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Васил Драголов пред Nostrabet: Никой от Берое не ме потърси десет години

0
Васил Драголов
Снимка: Васил Драголов Източник: Личен Архив

Васил Драголов е огромна легенда на Берое не само заради гола, с който донесе единствената шампионска титла на клуба. Той беше страхотен нападател и любимец на всички беройци, а предвид това, което е дал и постигнал с Берое, си е извоювал правото да изразява мнение и да прави коментари за всичко, което се случва със заралии.

Прави впечатление обаче, че дълго време той остава встрани от клуба и Nostrabet.com го потърси, за да разбере защо се получава така, и как вижда настоящето на Берое и продукциите на тима през пролетния полусезон.


– Г-н Драголов, как оценявате представянето на Берое в първите пет пролетни кръга?

– Бих казал средна хубост. След неуспешния старт, в който записахме три поредни загуби, без да отбележим гол, дойде хубавата победа над един от претендентите за титлата. Вместо да затвърдим обаче тези три точки с нови такива срещу предпоследния, ние не само не го направихме, но накрая можеше и да изгубим. Всичко това говори за непостоянство.

– Все пак две от тези три загуби бяха от най-силните?

– Дори да е така, това не означава, че не можеше да им дадеш по-сериозен отпор и да им вкараш гол. Да не говорим за цифрото изражение при поражението от пряк конкурент, какъвто е Славия. Ние ги бихме с 3:0 през есента у дома, а сега си позволихме загуба със същия резултат като гости, след като „белите“ не са някакво страшилище.

– Може ли да се твърди, че още липсва синхрон между отделните линии в състава на Берое, тъй като дойдоха доста нови играчи през зимата?

– При други обстоятелства можех да го потвърдя, но при тази клубна политика, наложена от собственика, не зная за какво време и търпение може да говорим, нито пък за полагането на основи на отбор. Защото ще дойде лятото и след като си тръгнат няколко чужденци, ще бъдат замени с нови такива. При подобно текучество сериозен отбор много трудно може да се изгради, още повече, че собственикът използва всяка възможност да продаде играч, който и да е той, за да покрива текущи задължения на Берое.

– Какво мислите за Себастиан Вия?

– Има класа, школуван е и не мисля, че е футболист за Берое. Смятам, че няма да се задържи дълго при нас и скоро ще бъде трансфериран. Няма да се учудя също, ако това се случи при първата или втората оферта към него, дори собственикът да не вземе това, което иска за Вия, тъй като Берое перманентно се нуждае от свежи пари, а виждаме, че от миналото лято такива най-лесно идват от продажби на играчи.

– Берое е сред отборите, които разчитат на най-много легионери, но тази пролет в игра влизат и негови кадри, като Викторио Вълков и Дамян Йорданов. Дава ли това стимул и на други юноши на клуба да израстват?

– Игровите минути, които Викторио и Дамян получават, все още са малко, за да говорим, че в Берое се налагат негови юноши. Ако видя повече наши кадри, като и българи, а не само Гаврилов, да играят редовно, тогава мога да коментирам. Сега обаче е безпредметно, след като основен фактор в Берое са чужденците.

– Но нали и в Лудогорец и ЦСКА е така?

– Там да, но вижте другите. Черно море почва всяка среща с по 7-8 българи, повече от които юноши на клуба, и се бори за титлата. В Левски и Локомотив Пловдив също половината стартов състав е от нашенци, и са в битката за евротурнирите. В ЦСКА 1948, Арда, Крумовград и особено Славия също разчитат на много българи и са по-напред от нас в класирането. Аз не казвам, че в Берое не трябва да има чужденци, след като в съвременния футбол това е масова практика, но всичко да бъде с мярка, и да даваме шанс и на повече беройци и българи. Ако го правим, не смятам, че нещата ще стават по-лоши, тъй като примерът, който дават горепосочените отбори показва, че подобна политика не пречи за постигане на целите.

– Докъде очаквате да стигне Берое в това първенство?

– В началото му прогнозирах пред вашата медия, че ще бъдем в златната среда, но сега излиза, че трябва да се преборим да завършим в нея. Имаме тежка програма в оставащите пет двубоя от редовния сезон и ще е много трудно да изпреварим Славия в битката за последно място във втората четворка преди плейофите. Но дори и да останем отново в последната шестица, не смятам, че ще треперим до последния кръг за мястото си при майсторите, както през миналата година. Въпросът е дали това му подхожда на отбор с такива славни традиции като Берое, всяка година да гледа да оцелява и да се стреми да продава колкото се може повече играчи през всеки трансферен прозорец.

На кое място ще завърши Берое през сезона? Следете актуалните коефициенти на Inbet преди всеки мач на тима от Стара Загора и следете случващото се в тях в иновативната платформа за live залагания на букмейкъра.

– Г-н Драголов, бъдете честен и кажете, защо не ходите на стадиона?

– За да не съм там, значи си има причина и нещо не ми харесва. Истината е, че в момента съм далеч от Берое и предпочитам да си остане така, след като получавам такова отношение. Гледам всеки мач на Берое по телевизията.

– За какво отношение става дума и обиден ли сте на някого?

– Не ми е в стила да се обиждам, а и не съм дете, за да го правя. Но няма да скрия, че ми е неприятно, че десет години никой не ме потърси, за да кажа какво мисля за Берое и какво може да се промени за по-добро.

– Така казано, някои биха си помисили, че искате пост в клуба?

– На мен пост в Берое или във футбола не ми трябва, най-малко защото съм финансово независим и имам с какво да си храня семейството. Но на базата на опита, който съм натрупал във футбола, и на знанията, мисля, че имам идеи как може да се случват нещата в Берое и ако един му помагам, ще е само безкористно и доброволно.

– Защо не отидете при Банато и не му кажете в очите това, което мислите за Берое?

– Защото това не е стилът ми, да се предлагам ня някой или да му налагам мнение. Ако някой от Берое иска моето мнение за клуба, знае къде да ме намери.

– Вашето послание към феновете на Берое?

– Берое винаги е имал верни и отдадени фенове, макар че някои от тях сега не идват на стадиона по известни на всички причини. Бих призовал обаче всички привърженици на клуба да го подкрепят в добро или лошо, тъй като Берое не е само обществен инструмент, а и социален феномен, и за мен е вън от съмнение, че рано или късно Берое отново ще е отборът, от който треперят всички в елита и се съобразяват с него.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.