ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

В Румъния: Сепси играе с истинския ЦСКА, ФКСБ – с клонинг

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

Очаквано изтегленият жребий на румънските отбори в Лига на конференциите предизвика известно объркване сред феновете в страната. ЦСКА изтегли Сепси, а играещият в Бистрица ЦСКА 1948 ще има за съперник румънския гранд ФКСБ.

Под публикацията на голямата страница в Twitter „Foot Roumain“ с резултатите от прецедурата в Нион привърженици питат „Кое е истинското ЦСКА“. От медията отговарят с „Това срещу Сепси, другото е клонинг“. 

В други коментари се изтъква, че третият в класирането ще играе за пръв път в Европа и няма никаква връзка със столичният гранд. Въпреки това румънците отчитат, че всички техни отбори са изтеглили трудни съученици и много фенове вече ги отписват за продължаване напред. 

Самият ФКСБ, който е познат като Стяуа Букурещ, беше принуден да си смени името и емблемата заради скандално решение на местната федерация. В момента друг отбор играе с името Стяуа във Втора лига, но от УЕФА не го признават и дори има забрана да влиза в местния елит и да участва в международни клубни турнири. Делата пък се проточват вече години. Тимът от Втора лига е подкрепян единство от фенове, които ненавиждат Джиджи Бекали, но те са нищожна част на фона на подкрепата към ФКСБ. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.