ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

В Люксембург хвалят защитник на ЦСКА

0
Енес Махмутович
LAP.bg

Националният отбор по футбол на Люксембург прави много силни европейски квалификации и след изиграването на шест кръга продължава да бъде с пълна сила в борбата за участие на форума в Германия догодина. В петък и понеделник на Люксембург му предстоят ключови сблъсъци с Исландия и Словакия по пътя към мечтата.

Президентът на местната футболната федерация – Пол Филип, пък използва защитника на ЦСКА – Енес Махмутович, като един от примерите за развитието на спорта в страната. 

Енес Махмутович

„Предстоят ни три дни, които могат да променят футбола в Люксембург завинаги. Никога не съм си мислел, че ще стигнем дотук. Да сме толкова близо. Но „човешкият материал“ сега е по-висок от всякога. Вижте защитата от първия ни мач с Исландия – Антъни Морис от Унион Сен Жилоа, Марвин Мартинс от Аустрия Виена, Енес Махмутович от ЦСКА София, Максим Шано от Аячо и Мика Пинто от Витес. Инвестициите, които направихме в юношеския футбол преди години, се изплащат по невероятен начин“, сподели 72-годишният шеф, който застава начело на местната федерация през 2004-а година.

26-годишният Махмутович пристигна в ЦСКА през март миналата година. През този сезон той има записани общо седем мача във всички турнири, в които е получил два жълти картона. Договорът му с „червените“ е до следващото лято. За националния тим на Люксембург бранителят е записал общо 26 участия до този момент.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.