ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

В ЦСКА се съобразяват с тоталната си дезорганизация

0
Джонатан Линдсет
Снимка: БТА

ЦСКА върви към апокалипсис през сезон 2023/24. „Червените“ направиха 2:2 с новака в елита Крумовград и това може да им коства място в евротурнирите догодина. С оглед кошмара срещу Сепси и отпадането за Купата на България срещу Ботев, то можем да заключим, че кампанията е фиаско. Абсолютен фарс.

Единствената възможност за „армейците“ да играят в евротурнирите е второто място в шампионата. То обаче може да се изплъзне след броени часове, когато Черно море приема Лудогорец във Варна. Разградчани, вече осигурили си титлата, ще играят с експериментален състав.

Третото място би пратило ЦСКА на бараж със седмия. Един мач, в който всичко може да се случи. А съдбата често обича да си прави шеги с грандове в такива двубои…

Вчера също ЦСКА нямаше късмет, създавайки половин дузина чисти шансове срещу Крумовград. Играчите на Стамен Белчев оползотвориха едва две положения, но и инкасираха две попадения. С прости думи – нито напред се получиха нещата за столичния тим, нито в защита. Не и оптимално

Засега смяната на Нестор Ел Маестро с Белчев не дава необходимия резултат. Хасковският специалист е харесван от феновете, но това не носи точки и свежест в отбора. ЦСКА разиграва участието си в Европа догодина по много опасен начин, от който може да си изпати.
Нестор Ел Маестро
Нестор Ел Маестро (Снимка: БТА)

Проблемите в защита се задълбочават


ЦСКА отново допусна ранен гол срещу Крумовград. Патрик Луан наказа Густаво Бусато с глава след само няколко минути игра. „Червените“ инкасираха ранно попадение в трети пореден мач в различните турнири. Ботев Пловдив откри тази традиция в реванша за Купата. Лудогорец я продължи в Разград в шампионския си двубой, а сега Крумовград също се отчете.

Тенденцията е изключително притеснителна и поражда куп въпроси пред Белчев. Мнозина специалисти казват, че ранен гол означава недобре свършена треньорска работа. Първите 10-15 минути в много мачове са опознавателни и отборите понякога не прибързват с открита игра. В случая на ЦСКА тези 10-15 минути се олицетворят с изоставане с един гол.
Стамен Белчев
Стамен Белчев (Снимка: БТА)
Синхронът между централната двойка, в какъвто и състав да е тя, просто липсва. Вчера потърпевши от дезорганизацията в играта на тима бяха Християн Петров и Енес Махмутович. Вторият вероятно играе последните си минути с червения екип. Самият люксембургски национал навярно е наясно с това, макар че не е известно как протичат преговорите му за договор с новото ръководство.

Именно с това можем да обясним и част от дезорганизацията – смяната на клубната власт. Новите шефове са оправдание до една степен, но не и причина за пълната несъстоятелност и несигурност в защита. Работата на новото ръководство ще проличи след минимум няколко месеца, дори и повече.

В момента се вижда само дейността на старите ръководители, а тя бе близо до тотален хаос.

„Има ли пилот в самолета?“


Или ако трябва да се перефразира – има ли кой да завършва създадените положения? Очевидно отговорът е „Не“. Фернандо Каранга е единственият централен нападател в ЦСКА, след като през есента отборът, уж борещ се за титла, имаше още няколко голаджии.

Никой не успя да накара Майкъл Естрада да покаже качествата си за повече от 2-3 мача. Допусна се и продажба на Дюкенс Назон за неособено голяма сума. С титулярните двама нападатели през есента си заминаха и още няколко периферни стрелци като Бисмарк Чарлс, Браян Морено и Марк-Емилио Папазов. За да се стигне до ситуация, в която Каранга е единственият нападател на тима, а пропуска средно всеки втори мач заради наказание. Отделен въпрос е доколко бразилецът показва качествата си отпреди години…

Това налага най-отпред на атаката да действат Тобиас Хайнц, Матиас Фаетон или Данило Асприля. Добър знак е, че все пак националът на Гваделупа успя да вкара попадение, а Хайнц асистира и изработи дузпа. Но няколкото класни отигравания на двамата не успяха да замаскират цялата голова немощ на „червените“.
Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, ЦСКА
Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, ЦСКА (Снимка: БТА)
Футболистите на Белчев създадоха 6-7 добри положения за гол, реализираха само две и изпуснаха дузпа. За опропастения 11-метров наказателен удар отговорен е Джонатан Линдсет, който по думите на треньора си „бие дузпа за първи път“.

Толкова и за дезОРГАНИЗАЦИЯТА в атаката на ЦСКА.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.