ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ел Маестро взе решение на проблема с капитанската лента

0
Амос Юга
Снимка: LAP.bg

Ситуацията във вицешампиона ЦСКА продължава да бъде обтегната на и извън терена. Тимът има само една победа в последните шест мача, а играта на отбора е незадоволителна. Това отприщи и недоволството на феновете, които след последния мач срещу Черно море (1:1) на „Българска армия“ отправиха призиви за оставка по адрес на треньора Нестор Ел Маестро.

Очевидно е, че в състава липсва и лидера, който да поеме отговорността в този момент. В последните мачове капитанската лента премина през редица играчи, но „Тема Спорт“ съобщава, че поне този проблем вече е решен. До края на календарната година тази отговорност ще бъде поверена на Амос Юга.

Полузащитникът вече изпълняваше тази роля в първите два шампионатни кръга срещу Хебър Пазирджик и Крумовград, но след това се контузи, а само за няколко седмици лентата премина през ръцете на още трима футболисти. Първи я взе Иван Турицов, който беше капитан в домакинството на Сепси, но след загубата с 0:2 влезе в остри пререкания с фенове и беше разжалван от клуба. Мено Кох изведе съотборниците си при гостуването на румънците и в мачовете със Славия и Лудогорец, а срещу Ботев Враца честта получи Тобиас Хайнц.

Срещу Черно море лентата се върна при възстановения Юга, който е един от най-опитните в състава и ще продължи да изпълнява ролята на капитан до завръщането на титулярния такъв Юрген Матай, който се очаква да се завърне на терена за старта на зимната подготовка. При отсъствието на Юга втори капитан ще бъде Кох, а трети – норвежецът Джонатан Линдсет.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.