Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Устно споразумение: Мартинес се нави да поеме Португалия

0
Роберто Мартинес
Twitter.com

Роберто Мартинес ще е следващият треньор на Португалия, пише сайта Athletic.com, както и журналистът Давид Орнщайн. Испанецът e постигнал устна договорка да поеме европейският шампион от 2016 година, като ще е първият треньор в историята на „мореплавателите“, чийто роден език не е португалски.

До момента Португалия е имала само двама чужденци начело – бразилците Ото Глория и Луис Фелипе Сколари.

Мартинес бе начело на Белгия допреди няколко седмици. Той напусна след безславното отпадане в групите на Мондиал 2022 в Катар. Очаква се официалното обяваване на бившият треньор на Евертън да е в следващите дни.

Мартинес бе начело на Белгия шест години, като класира „червените дяволи“ на трето място на Световното през 2018 г. и на четвъртфинал на Евро 2020. Фернандо Сантош пък напусна поста португалската скамейка след отпадането от Мароко на Мондиал 2022. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.