ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Уест Хам вдигна трофея в Лига на Конференциите

0
Уест Хам
Снимка: Twitter

Късен гол донесе триумф в Лига на Конференциите на Уест Хам на „Еден Арена“ в Прага.

Играчите на Дейвид Мойс победиха Фиорентина с 2:1 и спечелиха първия си трофей от 1965 година.

„Виолетовите“ от Флоренция пък се утешиха с факта, че се превърнаха в първия отбор, играл на финали в четири различни европейски турнира.

Срещата бе оспорвана и равностойна, като и трите гола паднаха след почивката. В 62-рата минута Биаги докосна топката с ръка пред погледа на Джаръд Боеун и брлитанците поискаха дузпа. Съдията Дел Серо Гранде прибегна до помощта на ВАР и посочи бялата точка. От нея Саид Бенрама бе точен – 1:0 за Уест Хам.

Отговорът на италианците бе светкавичен. В 67-ата минута Нико Гонсалес свали топката към Джакомо Бонавентура, който я изпрати с техничен удар в далечния ъгъл на вратата – 1:1.

Развръзката настъпи в последната 90-ата минута. Лукас Пакета изведе в коридор Джаръд Боеун, който демонстрира скоростта си и с точен удар по земя с левачката направи 2:1 за Уест Хам и донесе Купата на своите.  

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.