ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

УЕФА: Властите препоръчаха мачът с Унгария да е извън София

0
УЕФА
Снимка: Twitter

От Европейската футболна централа (УЕФА) обявиха, че препоръката за това срещата България – Унгария да се играе извън София е дошла от властите в страната. 

По-рано от БФС твърдяха, че УЕФА е препоръчала срещата да се играе извън София, но сега от европейската централа казват, че тази препоръка е дошла от властите, като най-вероятно визират МВР.

“УЕФА беше информирана от Българския футболен съюз (БФС) за притесненията, изразени от компетентните органи относно организирането на мача от европейските квалификации между България – Унгария“, пише УЕФА в позиция, изпратена до „Спортал“.

„Тяхната оценка на риска подчерта възможността за широкомащабни протести на и около стадиона, които биха могли да повлияят на правилното протичане и приключване на мача.

Препоръката на властите беше мачът да се премести извън София. Отчитайки тези опасения и след собствена задълбочена оценка на риска, администрацията на УЕФА взе решение в съответствие с Регламента на Европейското първенство по футбол на УЕФА да премести мястото на мача в Пловдив, в съгласие с всички страни“, се казва още в позицията.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.