Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Заради Суперлигата: УЕФА се отказва от новия формат на Шампионската лига

0
Шампионска лига
Снимка: БТА / BTA

Европейската футболна асоциация (УЕФА) разглежда възможността да се откаже от предложения нов формат на Шампионската лига, предпочитайки да запази текущата система.

Това решение се вижда като стратегия за противодействие на нарастващата популярност на Суперлигата, съобщава испанското издание Vozpópuli. По-рано днес Съдът на Европейския съюз реши да даде възможност на клубовете да участват в различни състезания без изричното одобрение от УЕФА или ФИФА и без турнирът да е под егидата на двете централи..

В предложения нов формат на Шампионската лига броят на отборите ще нарасне от 32 на 36, като ще има само една група, а мачовете ще се увеличат от 125 на 189. Целта е увеличение на телевизионните права и приходите.

УЕФА ще обмисли в следващите седмици и месеци дали наистина да бъде променен форматът на Шампионската лига или да се запази сегашният, тъй като организацията категорично иска да се разграничи от новия формат на Суперлигата.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.