Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Георги Кабаков получи престижен наряд за Шампионска лига

0
Георги Кабаков
Снимка: LAP.bg

Най-добрият български съдия Георги Кабаков получи престижен наряд за първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Пловдивчанинът и помощниците му ще ръководят двубоя между турския шампион Галатасарай и датския Копенхаген, който ще се състои в сряда, 20 септември, от 19:45 часа на стадион „Али Сами Йен“ в Истанбул. Асистенти на Кабаков ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти рефер на мача ще е Георги Гинчев.

Съдийската комисия на УЕФА определи Ивайло Стоянов за VAR съдия, а Драгомир Драганов – за асистент-ВАР съдия. Всички те ще бъдат подпомагани от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори по видео повторенията.

Това е ново международно признание за родното съдийство, след като цял екип от 8 българи биват назначени да ръководи двубой от най-елитния континентален клубен форум. Това е исторически пробив за нашата съдийска гилдия, тъй като досега двубой от такъв ранг не е поверяван изцяло на толкова многобройна българска бригада.

Преди десетина дни ръководената от Кабаков бригада се справи успешно и с европейската квалификация между Украйна и Англия, завършила 1:1 във Вроцлав.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.