Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дортмунд и Айнтрахт се завръщат към Бундеслигата след европейските си разочарования

0
Аугсбург - Борусия Дортмунд
Аугсбург - Борусия Дортмунд (Снимка: БТА)

Няма как неделния ден да премине без мачове от любимата ни германска Първа Бундеслига. След като в събота видяхме пет страхотни двубоя, включително драматичната победа с 2:1 на Бйерн Мюнхен над РБ Лайпциг, сега е време за заключителните акорди от кръга.

23-ото завъртане ще приключи с три двубоя в неделя, като в действие ще видим борещия се за Европа Айнтрахт Франкфурт, вицешампиона Борусия Дортмунд и непостоянния Фрайбург.

Нека разберем повече за срещите в неделя!

Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург, 16:30 часа

„Орлите“ ще трябва бързо да заличат изненадващото си отпадане от турнира Лига на конференциите с домакинство на изпадналия в криза Волфсбург. Тимът на Дино Топмьолер сензационно отстъпи с 1:2 у дома от белгийския Роял Унион Сен-Жилоа във втория мач от плейофите на надпреварата и така с общ резултат от 3:4 отпадна от Европа.

Сега Айнтрахт ще насочи изцяло усилията си към вътрешния шампионат, в който отборът заема шестото място и изостава с осем от четвъртия Борусия Дортмунд. Тимът обаче влезе в серия от пет поредни мача без успех във всички турнири, три, от които в Бундеслигата. „Орлите“ поне взеха максимален брой точки в три от последните си четири мача в Лигата на свой терен. Сега целта най-малко е да се запази тази шеста позиция и да увеличи преднината от три точки пред Вердер Бремен, който е на седмото място.

Сега на „Дойче Банк Парк“ пристига Волфсбург, който търси първата си победа за 2024-а година. Реално, последният успех за „вълците“ е от средата на декември, когато бе надигран последния Дармщат. Последваха седем поредни двубоя без успех за тима на Нико Ковач –две загуби и пет равенства. Тази серия от резултати ги запрати чак до 14-ото място в таблицата с аванс от седем точки пред зоната за плейоф за оцеляване.

Айнтрахт не успя да надделее над „вълците“ в последните пет срещи между двата отбора. Всъщност те загубиха последните си два домакински двубоя срещу тях и то без да отбележат нито един гол. Последният път, когато „орлите“ взеха и трите точки у дома срещу Волфсбург, беше през април 2021-а година.

Дино Топмьолер няма да може да разчита на контузените Саша Каладжич, Уго Ларсон и Мехди Лун, докато поради болест под въпрос остава Филип Макс. В състава на Нико Ковач проблемите са свързани с контузиите на Рожерио и Матиас Сванберг, а Тиаго Томаш ще „виси“ до последно.

Тук букмейкърът Palms Bet гласува доверие на Айнтрахт за победа с коефициент от 2.28 срещу 3.25 за Волфсбург. Равенството бива оценено на 3.40.

Борусия Дортмунд – Хофенхайм, 18:30 часа

„Вестфалци“ се завръщат на домашната сцена, след като измъкнаха стратегическо, донякъде, равенство от 1:1 в гостуването си ПСВ Айндховен в първи двубой от 1/8-финалите в Шампионската лига. Бившият играч на „филипсите“ Дониел Мален се разписа, а реваншът на „Сигнал Идуна Парк“ е в средата на месец март.

Сега, възпитаниците на Един Терзич, имат домакински сблъсък срещу коравия Хофенхайм. „Жълто-черните“ не познават вкуса на поражението в Бундеслигата вече в осем поредни двубоя, като от началото на годната натрупаха четири победи в шест двубоя. Миналия кръг обаче стигнаха само до равенство 1:1 в гостуването си на Волфсбург, което ги оставя на четвърто място, само с една повече от петия РБ Лайпциг, но при успех днес може да се отдалечат на четири, а в същото време и да се доближат три от третия Щутгарт.

От своя страна, Хофенхайм ще търси първи успех за годината, след като вече в осем поредни двубоя няма успех. Статистиката показва, че отборът на Пелегрино Матерацо има една един успех в последните си 13 мача в Бундеслигата и това трябва спешно да се промени. Към момента отборът върви десети с 27 пункта, с десет повече от 16-ия Кьолн.

Терзич ще трябва да се оправя за тази среща без няколко контузени футболисти, включително вратарят Грегор Кобел, Себастиан Алер и Самуел Бамба. Под въпрос остават Никлас Зюле, Карим Адаейеми и Феликс Нмеча.

В лагера на гостите от Зинсхайм кадровите проблеми са доста сериозни заради липсата на Кевин Акпогума, Мергим Бериша, Денис Гайгер, Марко Джон, Гриша Прьомел и Роберт Сков, които са контузени, докато Стенли Нсоки е наказан. В последния момент пък ще се решава какво е състоянието на болните Том Бишоф, Мариус Бюлтер и Бамбасе Конте.

Борусия Дортмунд си е изявен фаворит в този сблъсък и това се потвърждава от коефициента за победа от букмейкъра Palms Bet1.52. Този за Хофенхайм е 5.50, а ставката за хикс – 5.00.

Аугсбург – Фрайбург, 20:30 часа

23-ият кръг в Бундеслигата ще завърши в Бавария, където Аугсбург посреща Фрайбург. Домакините ще търсят едва втори успех от началото на годината и общо трети в последните си 13 двубоя. Отборът на Йес Торуп е в серия от четири поредни срещи без победа, което ги смъкна до 15-ата позиция и със само шест точки аванс през зоната за плейоф за оцеляване.

През седмицата Фрайбург записа феноменален обрат от 3:2, за да елиминира френския Ланс от турнира Лига Европа, където ще играе на 1/8-финалите срещу английския Уест Хем. Възпитаниците на Кристиан Щрайх губеха с 0:2 на свой терен, но успяха да изравнят с два гола на Ролан Шалай и да пратят мача в продължения, където Майкъл Грегорич вкара победния гол.

Сега обаче Фрайбург трябва отново да погледне към мачовете от Бундеслигата, където отборът влезе в неприятна серия от четири поредни двубоя без успех с три поредни загуби, а в последния кръг направи зрелищно 3:3 у дома срещу Айнтрахт. Отборът е осми в таблицата и изостава с четири именно от „орлите“, които заемат последната квота за Европа към момента.

Домакините от Аугсбург изглеждат по-близо до взимането на трите точки с коефициент за победа от 2.25, определен от букмейкъра Palms Bet. „Двойката“ в срещата за Фрайбург е 3.10, а за равенство цифрите показват 3.66.

Програма и резултати от мачовете от 23-ия кръг в Първа Бундеслига:

Петък, 23 февруари:

Байер Леверкузен – Майнц 05 2:1

Събота, 24 февруари:

Унион Берлин – Хайденхайм 2:2

Борусия Мьонхенгладбах – Бохум 5:2

Вердер Бремен – Дармщат 1:1

Щутгарт – Кьолн 1:1

Байерн Мюнхен – РБ Лайпциг 2:1

Неделя, 25 февруари:

16:30 часа | Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург

18:30 часа | Борусия Дортмунд – Хофенхайм

20:30 часа | Аугсбург – Фрайбург

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.