ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Треньорът на Вокил: Наш боец стана шампион със счупена ръка

0
Вокил
Снимка: Българска конфедерация по кикбокс и муай тай

Варненският клуб Вокил пренаписа историята на кикбокса у нас, след като спечели за първи път държавната отборна титла в стил лоукик и по този начин прекъсна дългогодишната шуменска хегемония.

На провелото се държавно първенство в Шумен клубът разчиташе на 21 състезатели, които в квалификациите допуснаха само една загуба. Стилян Тодоров изтегли късата клечка, като се падна още първа среща с шампиона Жак Риков от СК Десант Добрич, който спечели всичките си 4 мача с нокаут. „Адмирации към него. Стельо показа сърце, просто противникът беше по-добър“, каза за Nostrabet треньорът на Вокил Петър Петров.

В следващата фаза на турнира Вокил продължи с 20 състезателя и те достигнаха до 14 финала.

“Имахме участници във всички възрастови групи, от 7-8 годишните до мъже. Повечето от малчуганите са дебютанти или с едно състезание зад гърба си , но въпреки това се биха смело. Стилян Кесаровски беше другият финалист, който за жалост загуби финала си при 36-килограмовите, но все пак това е първо състезание за него. Вземаме си поука и продължаваме да се готвим за следващите състезания“, допълни Петров.

Георги Димов до 36 кг при 11-12 годишни загуби втория си мач след изключително представяне и за жалост липсата на късмет го лиши от участие във финала на това силно състезание. Светослав Недков стигна до боя за златото при 13-14 годишните до 45 кг. След добре изиграни мачове, Светльо отстъпи на финала срещу представител на Боил Варна в една много динамична среща, Меган Николова при девойките също не успя да надделее над съперничката си от домакините СК Шуменска Крепост.

Петър Петров

Венцислав Кондов до 60 кг при юношите старша възраст направи страхотни мачове, като във финалния ден се изправи срещу Александър Руменов от СК Тим Варна.

“Много мъжка битка, поздравления на Сашо , спечели заслужено, но не му беше лесно, тъй като Венци дори за миг не отстъпи. Кондов е изключително мотивиран, показва огромно желание и страшно много се раздава в залата, и съм сигурен, че ако продължава в същия дух ще покори много върхове“, каза още Петров.

Преслав Георгиев при 13-14 годишните до 48 кг не успя да изкопчи победата в много близък и равностоен мач със много класен за възраста си противник от СК Берое.

При юношите старша възраст Виктор Илиев участва до 67 кг, най-многобройната категория с много класни състезатели.

“Виктор спечели 2 срещи много убедително и в супер оспорван мач отстъпи с много малко на противника от СК Бултрас. И оттук нататък следват нашите златни медалисти. Даниел Янчев спечели златото при 24-килограмовите деца, като в първия мач успя да си вземе реванш срещу опонента си от СК Терес, който миналия път успя да го надвие. Това му даде добър старт, повлия положително на самочувстието му и успя да се пребори за златото“, коментира Петър Петров.

„Росен Илиев до 71кг при 13-14 годишните, който само за една седмица успя да свали 10 килограма, беше безапелационен през цялото състезание и стана първи. Кристиан Георгиев до 54 кг в младшата възраст е безапелационен победител във всичките си срещи. Той смаза всичко по пътя си и успя във финалния ден да вземе реванш от боеца на СК Тангра. Ясен Бирсен до 63,5 кг в старшата възраст бе истинска машина. Той имаше травма и присъстваше само последните 2 седмици от подготовката ни , отслабна и със 7 килограма, но изигра цели 4 мача и в много спорвана финал донесе златото във Варна“, допълва Петров.

„Виктор Михалев е шампион до 45 кг в младшат възраст. Това момче тренира от около година и половина при нас, максимум две, и за това кратко време показа невероятно израстване. Отслабна с над 10 килограма, спечели 2 от срещите си с нокаут, включително финала, и бе избран за най-преспективен млад състезател, изключителна гордост за клуба! Виктор Ненков до 63,5кг отново показа характер на шампион, имаше 38,5 температура, но настоя да играе въпреки нашите препоръки да си почива, защото все пак здравето е на първо място, и успя да спечели шампионската титла като две от победите му бяха с нокаут“, заяви още Петров.

„При мъжете Николай Димитров срещна добре познатия си противник от домакините Шуменска Крепост във финала до 75 кг. Двубоят беше много равностоен и пълен с обрати. Постоянно резултатът се менеше от 2:1 за нас до 2:1 за домакините. В края на първия рунд Николай имаше много силна болка в дясната ръка, като след мача при снимка се установи, че е счупена и я гипсираха, но въпреки това не се отказа. Боят продължи много равностойно, като буквално в последните 5 секунди нашето момче нанесе няколко точни удара и това обърна резултата в наша полза и ни донесе златото. Али Юзеир до 86 кг мъже. Безпорно той имаше най-интересната среща отново срещу домакините от Шумен. Много мъжка битка от първата до последната секунда, като нашият състезател водеше убедително през цялото време и абсолютно заслужено спечели мача с 3:0 съдийски гласа. Да не забравяме все пак, че опонентът му Мариян Петков който е световен шампион за юноши и въпреки, че е едва на 17 години, показа, че е един много сериозен състезател. Имах малко по-високи очаквания, но като цяло се представихме изключително добре. Състезателите показаха голямо израстване не само в играта си а и като поведение и характер, което показва, че работим в правилната посока. Изключително съм горд с всеки един от тях. Следва държавно по К1 в Нова Загора, вече започнахме подготовката и ако всичко върви по план, отиваме с големи очаквания“, завърши Петър Петров.

Петър Петров
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.