10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Треньорът на Лудогорец отправи предупреждение към своите играчи

0
Лудогорец
Снимка: БТА

Отборът на Лудогорец замина за Грузия, където утре гостува на Динамо Батуми в реванша от първия предварителен кръг на Шампионска лига.

Срещата на стадион „Аджарабет Арена“ в сряда ще започне в 20 часа и в нея родния шампион влиза с комфортен аванс от два гола, след като надделя на „Хювефарма Арена“ с 3:1.

Рик Джонатан
Рик Джонатан (Снимка: БТА)

Предвид разликата в класите и удобния турнирен резултат, постигнат пред своята публика, Лудогорец е абсолютен фаворит за краен победител в сблъсъка, но въпреки това Георги Дерменджиев поиска неговите играчи да останат здраво стъпили на земята и затова отправи предупржедение към тях.

69-годишният специалист обяви, че Динамо ще положи огромни усилия да ги пречупи с ранен гол и затова нашите не бива да позволяват това.

Дерменджиев напомни също, че всеки един мач е труден и въпреки че имат добър резултат от двубоя в Разград, ще излязат срещу добър отбор и това изисква да са напълно мотивирани и концентрирани.

Относно състава, наставникът на разградските орли няма проблем и ако направи промени, те ще са минимални и едва ли ще се отразят върху представянето на тима. Например набиращия сили Якуп Пьотровски, който започна по-късно лятна подготовка заради участието на Европейското първенство, може да започне в основния състав за сметка на Тодор Неделев, а Кайо Видал да замени евентуално на левия фланг Рик Джонатан.

Останалите девет титуляри ще са Серджио Падт, Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Диниш Алмейда, Антон Недялков, Педро Нареси, Ивайло Чочев, Бърнард Текпетей и Руан Секо.

Бърнард Текпетей
Бърнард Текпетей (Снимка: БТА)

Любопитно е, че това ще е втория двубой на Лудогорец в Европа, след като има аванс от два гола в първия. Преди осем години българският шампион спечели пред своята публика срещу Младост Подгорица в първа среща от втория квалификационен кръг на Шампионска лига с 2:0, а в реванша бе още по-убедителен – 3:0.

Три от петте гола във въпросните реализира незабравимия Джоди Лукоки, който се разписа веднъж в Разград и два пъти в Черна гора.

Сега е вън от съмнение, че и в Грузия Лудогорец ще подходи също толкова сериозно и задължително ще направи всичко възможно да отбележи поне един гол, с който на практика до голяма степен да облекчи задачата си.

И при наличието на такова изобилие от футболисти с турнирен опит в нашия първенец, които знаят как да вземат своето в подобни мачове и са показали, че умеят да го правят, това ще е в рамките на очакваното.

Междувременно Лудогорец продължи с лятната селекция, като привлече четвърто ново попълнение. Това е националът на Гвинея Агибу Камара, който преди три години изравни резултата в срещата Олимпиакос – Лудогорец в Пирея и тя завърши 1:1. Реваншът в Разград завърши 2:2, но разградчани елиминираха гръцкия гранд след дузпи и се класираха за плейофа в най-комерсиалния турнир. Там те отстъпиха пред Малмьо след 0:2 в Швеция и 2:1 у дома.

Агибу Камара
Агибу Камара (Сайт на Лудогорец)

Иначе Камара е юноша на френския Лил, а през 2021 година е купен от Олимпиакос. Впоследствие офанзивният полузащитник е даден под наем на Атромитос Перистери, с който за една година и половина записва 35 мача и 5 гола. С националния тим на Гвинея пък Агибу има 30 срещи и 6 попадения.

С привличането на Камара Лудогорец повиши още повече вътрешната конкуренция в средната линия и по-точно сред играчите, от които се очакват креативност и идеи при изграждането на атаките.

Такива несъмнено са Якуб Пьотровски, Тодор Неделев и позабравения Иван Йорданов, който заради перманентни контузии дълго време бе извън терена, но пък има безспорни качества и още е твърд млад, което предполага, че със сигурност не е казал последната си дума в Лудогорец.

Към четиримата трябва да добавим също Педро Нареси, Ивайло Чочев и другото ново попълнение Дерой Дуарте от Кабо Верде, които макар, че са повече опорни халфове, ще имат решаваща роля и при правенето на играта.

Така че Дерменджиев би трябвало да е доволен, че в тази стратегическа зона разполага с широк избор от класни и равностойни изпълнители, тъй като сезонът ще е дълъг и тежък, а предвид очакванията, че Лудогорец за пореден път ще играе на три фронта, ротациите в състава изглеждат неизбежни.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.