ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Трансферът на Кордоба в ЦСКА зарадва два клуба

0
Браян Кордоба
Снимка: Twitter

Поредното ново попълнение на ЦСКА Браян Кордоба е най-скъпият защитник в историята на клуба. Никога досега „червените“ не бяха давали над един милион долара за бранител, колкото е трансферната сума за колумбиеца. Тя може да набъбне до 1.3 милиона долара при изплащане на определени бонуси.

Любопитно е, че два клуба са много доволни от сделката за играча, тъй като ще приберат по няколкостотин долара. Това са досегашният му отбор Америка де Кали и юношеският му – Атлетико Насионал. Досега те притежава по 50 процента от правата на Браян.

Дори преди няколко дни се смяташе, че Кордоба ще дойде на „Българска армия“ под наем от Америка де Кали, но в крайна сметка „червените“ са успели да постигнат споразумение за придобиване на цялата собственост на 23-годишния футболист.

Кордоба дебютира в мъжкия футбол през 2019 година за Атлетико Насионал и остава там до началото на 2022 година, когато е преотстъпен на Онсе Калдес. В началото на януари тази година подписва с Америка де Кали и бързо се утвърждава в основния състав.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.