Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Лудогорец продаде Кирил Десподов на ПАОК (ВИДЕО)

0
Лудогорец празнува 12-ата поредна титла на България
Снимка: LAP.bg

Българският шампион Лудогорец официално продаде своя капитан и голяма звезда – Кирил Десподов на гръцкия ПАОК, похвалиха се разградчани. Двата клуба са постигнали споразумение за трансфера след интензивни преговори, като крилото е в Солун от неделя, където премина успешно медицинските изследвания, след което подписа своя договор.

„Орлите“ съобщават още, че интерес към българския национал е имало от редица клубове, но самият той е избрал ПАОК за следващата стъпка в кариерата си. Сумата по трансфера не се обявява, но според медиите в касата на Лудогорец ще влязат около 4,5 милиона евро. В сумата влизат и гарантирани бонуси, а българският шампион си запазва 20% от бъдещ негов трансфер.

Десподов пък подписа договор за четири години с новия си клуб, в който ще получава около 1,3 милиона евро на сезон. От ПАОК пък публикува видео в официалния си профил в социалната мрежа Twitter, обявявайки трансфера му. Той ще носи екипа с номер 77.

Така Кирил Десподов завършва престоя си при „орлите“ с 3 шампионски титли на България, 1 Купа на България, 2 Суперкупи на България и 2 поредни отличия „Футболист на годината“. Той пристигна на „Хювефарма Арена“ през октомври 2020-а година и записа общо 129 двубоя, отбеляза 39 гола и даде 55 асистенции с екипа на 12-кратните шампиони.

„Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което постигнахме заедно през последните три години. Искам да благодаря и на феновете за подкрепата, която ми дадоха. Пожелавам на клуба отново да стане шампион и да играе силно в евротурнирите. Ще следя внимателно представянето му“, заяви Десподов на сбогуване.

По този начин Лудогорец финализира втори подобен изходящ трансфер, след като по-рано през лятото продаде Игор Тиаго в белгийския Брюж за 7,9 милиона евро.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.