Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Какво се случи в последния ден от трансферния прозорец? Вижте най-интересните сделки

0
Райън Гравенберх
Снимка: Twitter.com/Liverpool FC

Трансферният прозорец в големите първенства официално затвори. По традиция в този ден се случват някои любопитни сделки и тази година също не направи изключение. Ние ще ви предложим обзор на най-интересното от последния ден на летния трансферен прозорец и какво се случи по европейските пазари.

Англия – Висша лига:

Шампионът Манчестър Сити привлече полузащитника Матеус Нунеш от Уулвърхемптън за сумата от 62 милиона евро.

Градският съперник Манчестър Юнайтед имаше натоварен ден, след като взе цели четирима играчи за последните 24 часа. На „Олд Трафорд“ акостираха вратарят Алтай Байъндър от Фенербахче, защитниците Джони Еванс и Серхио Регилон (под наем от Тотнъм), както и полузащитника Софиан Амрабат, който идва от Фиорентина.

Ливърпул пък си осигури четвърто ново попълнение и дори нещо повече – четвърти халф през лятото. Става дума за Райън Гравенберх, който пристига от Байерн Мюнхен за сумата от 40 + 5 милиона евро.

Челси също продължи да бъде активен на пазара и привлече атакуващия полузащитник Коул Палмър от Манчестър Сити за 42,5 милиона паунда.

Любопитни трансфери осъществиха още Брайтън и Астън Вила. „Чайките“ взеха под наем крилото на Барселона Ансу Фати, докато бирмингамци също привлякоха под наем играч на каталунците в лицето на защитника Клеман Лангле.

Тотнъм пък се очаква да обяви официално трансфера на крилото Бренан Джонсън от Нотиннгам Форест за сумата от 40 + 5 милиона паунда.

Испания – Ла Лига:

Най-активен беше шампионът Барселона, който си осигури двама нови футболисти в последните часове, които идват под наем на „Камп Ноу“. Става дума за нападателя на Атлетико Мадрид Жоао Феликс и защитника на Манчестър Сити Жоао Кансело.

В Реал Мадрид пък вече бяха обявили, че нови играчи няма да се взимат до края на лятото.

Италия – Серия А:

По един трансфер направиха градските съперници Милан и Интер. „Росонерите“ привлякоха под наем нападателя на Фиорентина Лука Йович, докато „нерадзурите“ се похвалиха с полузащитника Дейви Клаасен, който идва като свободен агент, след като разтрогна договора си с Аякс.

Германия – Първа Бундеслига:

Тук може да кажем по-скоро, че станахме свидетели на провален трансфер в Байерн Мюнхен. Баварците се бяха договорили с Фулъм за привличането на халфа Жоао Палиня за сумата от около 65 милиона евро, който дори мина медицинските прегледи, но „котиджърс“ са развалили сделката в последния момент, тъй като не са успели да вземат заместник на португалеца. Лондончани са се опитал да вземат Скот МакТоминей от Манчестър Юнайтед, но безуспешно.

Един трансфер обаче е редно да отбележим – този на ветерана Леонардо Бонучи, който подписа като свободен агент с дебютанта в Шампионската лига Унион Берлин.

Франция – Лига 1:

Още едно място, където големи трансфери в последния ден липсваха. След всички перипетии и обрати шампионът Пари Сен Жермен все пак успя финализира сделката за нападателя Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт. Двата отбора водеха дълги и изтощителни преговори, който в крайна сметка приклюиха с трансфер. Германците се съгласиха да се разделят със звездата си срещу 75 милиона евро и още 15 милиона под формата на бонуси.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.