ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Този Лудогорец е твърде добър за ЦСКА

0
Рик Джонатан и Георги Терзиев
Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945

Лудогорец и ЦСКА ще се изправят един срещу друг в дербито на уикенда, а и на българския футбол през последните години. Тези два отбора се борят за титлата сезон след сезон. Резултатът обаче е един и същ и на моменти състезанието им изглежда да е между кон и магаре.

През 2024 година „орлите“ се представят на много високо ниво и на 90% ще си осигурят 13-ата поредна титла четири кръга преди края на първенството. „Червените“ отново остават в подножието на върха, като феновете се топлят от трофеи, завоювани през миналия век. В настоящия столичният гранд е печелил златото… два пъти.

Миналата година ЦСКА скъси много дистанцията и два кръга преди края водеше във временното класиране. Сега обаче между София и Разград е зейнала бездънна яма.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

Лудогорец има супер отбор, а ЦСКА група футболисти

В Делиормана наредиха впечатляваща поредица от победи, като единствено Крумовград (3:3) успя да вземе точка преди седмица. Георги Дерменджиев разполага с по двама отлични състезатели на всеки пост. Дори и с резервите си помете Хебър (5:0) в Пазарджик за Купата. А самите „резерви“ са предимно привлечени звезди на останалите отбори от Първа лига, които се борят за повече игрово време.

Лудогорец рядко играе с повече от половината си потенциал. Дори и на ходом печели мачовете си с лекота. Разби считаните за свои конкуренти от ЦСКА на два пъти – 3:0 и 1:0. Отнесе Левски с 5:1 и Черно море с 3:1 през пролетта.

В Борисовата градина пък са без централен нападател, след като зимата допуснаха цели шестима атакуващи футболисти да си тръгнат. Фернандо Каранга е контузен или наказан през половината мачове, а пък Данило Асприля е 35-годишно крило с хронична травма. И не може да изкара повече от 20 минути на пълни обороти.

Георги Дерменджиев
Лудогорец - Сервет, Георги Дерменджиев (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

Домакините могат да се възползват от „червените“ процеси

Извинението за моментното състояние на ЦСКА е началото на мащабния проект по изграждане на нов стадион. В унисон с това фамилия Ганчеви напусна клуба и предаде акциите си на своите партньори от Фонда. Така вниманието на „червена“ България тотално се отвлече от случващото се на терена. А там нещата не са розови.

31-кратният шампион допусна исторически загуби в София от Пирин (1:2) и Ботев Пловдив (0:1). Изпраща поредна година без трофей. Освен това може и да бъде надминат от Черно море в битката за второто място. А то ще дава право на участие в Лига Европа, а не Лига на конференциите, ако Лудогорец бие Ботев на финала за Купата.

Стамен Белчев замени недоразумението Нестор Ел Маестро като старши треньор, но няма как да промени отбора толкова бързо. Завари група от играчи, не и колектив. Липсват бекове, крила, нападатели… това лято ЦСКА ще трябва да е много активен на трансферния пазар. Ситуацията в клуба напоследък е много динамична. Работи се здраво, но основно по неща извън спортно-техническата част. Лудогорец пък се е концентрирал изцяло върху футбола и съвсем спокойно ЦСКА може да последва Левски за някоя „петица“.

Лудогорец
Футболистите на Лудогорец празнуват спечелената Суперкупа на България срещу ЦСКА 1948 (Снимка: БТА)

Статистиката – смазващо предимство за „орлите“

Лудогорец е тотален хегемон в това съперничество. Още повече насред Разград. У дома е с 14 победи, 4 равенства и само 1 загуба в мачове от първенството. Общо двубоите и в двата града са 38. При тях 20 пъти Лудогорец си тръгва с пълния комплект точки. Цели 15 мача завършват наравно, а „червените“ са били едва 3 пъти.

Най-разгромното поражение бе с 0:5 при Алън Пардю. Британецът изведе столичния гранд през 2022 година, което се оказа крайно неуспешен ход.

Лудогорец
Лудогорец - Сервет (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

Прогноза

Нашите очаквания са за победа на Лудогорец, която се оценява на 1.71 в Inbet. Твърде вероятно е разградчани да спечелят с повече от един гол разлика. Обичайният хендикап Лудогорец Разград (0:1) е със ставка 2.70. Тя е по-висока от 2.55 за азиатския -1,5, което не се случва често. Двата пазара са на практика идентични, затова търсете кой от тях е с по-изгоден коефициент за дадения мач.

Интересно предложение от Inbet е да има дузпа в мача на 2,70. Ставката е завишена при букмейкъра. Често между тези два отбора се стига до високо напрежение и необмислени действия в наказателното поле. С наличието на ВАР пък наказателните удари дори зачестиха.

Коефициентите търпят промяна!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.