ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тотнъм победи Фулъм и е на върха

0
Тотнъм
Снимка: БТА

Отборът на Тотнъм остана лидер в Премиершип и след деветия кръг. Това стана възможно, след като „шпорите“ спечелиха срещу Фулъм с 2:0 на своя „Уайт Харт Лейн“. Домакините имаха превъзходство през цялото време, но заради пропуските се разминаха с по-убедителна победа.

Двата гола за победителите обаче дойдоха след груби грешки при изнасянето на топката от гостите. При първата от тях в 36-ата минута се възползва Сон Хьон-Мин, който получи подаване от Ричарлисон и след като си освободи позиция за стрелба, изпрати топката с фалцов шут в левия ъгъл на вратата за 1:0.

В 54-тата минута пък Сон изведе вляво Джеймс Мадисън сам срещу вратаря и халфът вкара с нисък удар – 2:0.

В 83-тата минута дойде време и вратарят на домакините Викарио да покаже класа, спасявайки най-чистото положение на съперника.

Така след седмата си победа Тотнъм продължава без загуба и води с 23 точки, с две пред Манчестър Сити и Арсенал и 3 пред Ливърпул. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.