10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ти си само 8 клас, супер нагло се държиш

0
Георги Иванов
Снимка: lap.bg

В българския тълковен речник думичката „наглост“ има следните синоними:

безочливост, безсрамие, цинизъм, дързост, нахалство, арогантност, настойчивост, упорство, упоритост, смелост, дебелоочие

Като изключим „смелост“, защото в Българския футболен съюз тя отдавна е забранена, то всичките други думи могат да минат в графата СХОДНИ. Борислав Михайлов и организираната престъпна групировка около него не впечатляват с някакъв блестящ ум или трезва (ха-ха) преценка на действителноста, но за сметка на това арогантността, безсрамието и простотията им са на световно ниво. Историческо световно ниво. Като Бразилия от 2002 г., Франция от 1998 г. или Испания от 2010 г.

Ръководството на БФС отдавна се е доказало като некомпетентно и единствено фактът, че ТУКА Е ТАКА, все още не е преместило футболната ни база в Банишора или Пазарджик.

През миналата седмица се случи може би най-важното и красиво събитие в родния футбол през последните 10-15 години. Протестът против ръководството на БФС показа и на най-върлите антибългари, че тук все още е възможно обединение, напук на всичко, което се случва през последните няколко десетилетия.

„Протестът на феновете“. Не, това е много сериозна лексикологична грешка. Това беше протест на българите. На него имаше стотици граждани, които решиха да изкажат мнението си по начин, различен от щракане по клавиатурата във Facebook. Поздравления за организаторите, поздравления за всеки един, който отдели време от деня си и се опълчи на всякакви абревиатури – БФС, СДВР, МВР. Да, тук е редно да направя едно лирическо отклонение и да кажа, че полицията за пореден път не се справи със задълженията си, но това също не е новина. Важно е да се знае обаче, че полицията ни е управлявана от хора, които не задминават ръководителите на футобла ни с много прочетени книги или морални достойнства.

В деня след протеста медиите удобно разграничиха два лагера – фенове срещу органи на реда. Удобно, пробвано и работещо. Във взаимоотношенията между едните и другите винаги другият е виновен и винаги може да си измиеш ръцете с този срещу теб. Всеки, който е бил на поне 10 по-сериозни мача от родното първенство знае за какво говоря. Важно е да се разбере, че полицията макар за пореден път да престъпи правомощията си, ТЯ НЕ Е ВИНОВНА! Виновни са онези, които вече 18 години крадат и изнасилват футбола у нас и в същото време ви говорят, че не спират да работят за неговото благо.

В неделя техническият директор Георги Иванов заяви след последната ни квалификация в Сърбия, че в началото на другия месец ще се представи „нова философия в българския футбол“. Не съм сигурен с колко философи Гонзо е имал допир през живота си и дали е напълно наясно с думичката „философия“, но това няма значение. Тези енергийни вампири са силни в това да дават гръмки обещания, но след това да обясняват неща от рода „аз ли съм виновен, аз съм просто служител, готов съм да си подам оставката, трябва ни време, ще видите къде ще сме след 2-3 години“.

Безочливи нагляри, времето ви изтича. И историята, и ние ще ви забравим. Цяла една нация ви мрази от дъното на душата си. И докато почитатели на Преслава някога са били със статут на национални герои, то действащите технически директори на БФС са нищо повече от чудесно доказателство за това, че когато дадеш власт на мекотело, нищо хубаво не те очаква.

“ Самооценка и наглост – две неща които са диаметрално противоположни“

 – Ото Вайнингер, австрийски философ и психолог, самоубил се на 23-годишна възраст

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.