ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец остана без нападатели за реванша с Олимпия в Любляна

0
Квадво Дуа
LAP.bg

В сряда Лудогорец не успя са победи словенския Олимпия Любляна в първи двубой от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата в Разград завърши 1:1, но това не беше единствената лоша новина за тима, тъй като новият нападател на тима – Квадво Дуа, получи контузия.

Най-скъпото попълнение на „орлите“ получи травма в десния глезен още в самото начало на сблъсъка и почти сигурно „гори“ за реванша в Словения. Първоначалната диагноза показа увреждане на връзките на ставата. „Тема Спорт“ съобщава, че днес той се е подложил на допълнителни медицински изследвания, които ще определят периода, през който футболистът ще бъде извън игра. Макар и с надежди за бързо възстановяване, в клуба смятат, че Квадво Дуа ще пропусне ответния мач в Любляна.

Квадво Дуа

Швейцарецът беше привлечен като заместник на Игор Тиаго, който бе продаден на белгийския Брюж. Пристигналия от втородивизионния германски Нюрнберг, бе закупен срещу 3 милиона евро. Лудогорец взе под наем и бразилския централен нападател Руан Секо, но той все още не притежава картотека за евротурнирите. Така, треньорът Ивайло Петев ще разполага единствено с Матиас Тисера като опция за върха на нападението.

Ситуацията с контузията на Дуа прави предстоящите срещи на Лудогорец в Шампионска лига и националното първенство още по-трудни. Те трябва да се подготвят за реванша срещу Олимпия, който ще се проведе на стадион „Стожице“ в Любляна на 1 август, вторник, от 21:00 часа. След това, шампионите ще се изправят срещу Ботев Враца на 5 август, събота, от 21:15 часа, след като мачът им със Славия от третия кръг този уикенд беше отложен.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.