ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тежки санкции за италианските клубове, които подкрепят Суперлигата

0
Ювентус - Наполи
Снимка: БТА / BTA

Италианската футболна федерация (FIGC) ще въведе нови правила за лицензирането на клубове в елитната Серия „А“, твърдят медиите на Апенините. Според изданието Calcio e Finanza по новите правила отбори, които подкрепят създаването на Европейска Суперлига, няма да получават лиценз за най-високото стъпало в италианския футбол.

Новата система за лицензиране ще влезе в сила от сезон 2024-2025. Новите правила изрично забраняват участието на клубове в състезания, които не са под егидата на ФИФА , УЕФА и FIGC. Ако условието не е изпълнено, тогава нарушителите ще биват изключвани от Серия „А“.

Към този момент единственият клуб, който дава положителни сигнали за осъществяването на идеята За Суперлига е шампионът Наполи. Ювентус, заедно с Барселона и Реал Мадрид, бяха основните отбори зад създаването на нов турнир, но в момента „старата госпожа“ също е „пас“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.