ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тази вечер награждават Футболист на годината 2022

0
България, български национален отбор
LAP.bg

Победителите от 62-ото издание на журналистическата анкета „Футболист на годината“ в България ще бъдат обявени тази вечер. Церемонията ще се проведе в столичния „Pirotska 5 Event Center“. 

С голямо нетърпение се очаква да стане ясна призовата тройка при българските футболисти за изминалите 12 месеца. За фаворити са считани Кирил Десподов, Антон Недялков, Ивайло Чочев и Илия Груев. Освен това ще бъде обявен треньор №1 на България и подгласниците му. 

Гласуване имаше и за най-добрите футболисти в българското първенство на позициите вратар, защитник, полузащитник, нападател, и най-добър чужденец. Ще бъде връчена статуетка за най-прогресиращ млад играч в родния футбол.

Отличена ще бъде №1 състезателката ни в женския футбол. За седма поредна година ще се връчи и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти „Лъвско сърце – Трифон Иванов“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.