ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Светла Петрова: Гриша Ганчев е първият с реални амбиции за стадион

0
ЦСКА
Снимка: cska.bg

Популярната журналистка и фенка на ЦСКА Светла Петрова даде интересен отговор на въпроса дали държавата пречи на „червените“ да имат нов стадион, след като такъв не успяха да построят някои от най-богатите българи – Илия Павлов и Васил Божков.

„Според мен никой от тях не е искал. Те бяха герои на така наречения български преход. Илия Павлов не го познавам, но Васил Божков го познавам много добре. Били сме на „ти“ с него. По това време Любослав Пенев беше президент и те искаха да направят Клуб на интелектуалците, което на мен ми звучеше много претенциозно. Но в него влязоха не само журналисти, но и артисти, и социолози, каза Петрова. Тя уточни, че Пенев е бил в основата на тази инициатива и по-късно, след като е получавала от него пропуски за президенската ложа, стояла до Божков.

Светла Петрова е категорична, че въпросните собственици не са имали никакви реални намерения за нов стадион и затова не може да каже колко е пречела или помагала държавата. Според нея в онези времена по-скоро се е използвала марката на клуба, за да се препират пари.

Според Петрова Гриша Ганчев е единственият шеф на ЦСКА, който иска да построи нов стадион на клуба и действително се е сблъскал с много пречки през годините. Журналистката обаче не е изненадана, тъй като особено относно базите и съоръженията държавата е доказала след 1989 година, че е мащеха за ЦСКА и майка за всички други.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.