Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Страхотно! Разчистиха пътя за Тайсън Фюри – Олександър Усик

0
Тайсън Фюри Олександър Усик
Twitter

Световната боксова федерация (IBF) направи битката между Тайсън Фюри и Олександър Усик възможна. Двамата шампиони в тежка категория могат да излъчат абсолютен шампион още тази пролет, след като такъв за последно бе Ленъкс Люис преди две десетилетия. 

Това е факт, защото IBF направи завой на 180 градуса и позволи на претендентът на WBA Даниел Дюбоа да изиска защита от Усик преди техния претендент Филип Хргович. Това е сериозен удар и за промоутъра Еди Хърн, който представлява интересите на хърватина. 

Неговият съперник Франк Уорън, импресарио на Фюри, явно е лобирал сериозно в IBF, за да се стигне до това изненадващо решение. Благодарение на него Усик няма да се налага да защитава веднага пояса срещу Хргович и всички колани ще могат да бъдат заложени в мега сблъсък с Краля на циганите. 

Подобна битка ще привлече интереса на цялата спортна общественост и ще донесе вечна слава на победителя. Към нея можем да прибавим и рекордни хонорари. 

Видяно 52 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.