Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец с най-голям коефициент в Европа от 10 години насам

0
Лудогорец - Нордселанд
Снимка: LAP.bg

Българският шампион Лудогорец ще има коефициент от минимум 26.00 в европейските клубни турнири през следващата година. За сравнение, тазгодишната ставка на „орлите“, с която участваха в евротурнирите, е 21.00. Тя се изчислява на базата на взетите точки от предишните пет кампании.

Именно тя определя дали си поставен или непоставен в квалификационните кръгове, а след това и в коя урна ще бъдеш поставен при евентуално достигане до жребия за груповите фази на Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите.

За този сезон Лудогорец натрупа коефициент 9.00, пише „Тема Спорт“, като от него 8.00 идват от записаните победи до момента, а 1 точка пък е бонус от прескачането на груповата фаза като втори в класирането. По-голям коефициент от сегашния Лудогорец е събирал единствено през сезон 2013/2014 – 14.00. Тогава тимът достигна до осминафиналите на турнира Лига Европа.

Разградчани обявиха, че ще стартират зимната си подготовка на 5 януари 2024-а година. Отборът се събира в София, където футболистите ще минат медицински изследвания и фитнес тестове, като в същото време ще започнат тренировки. Три дни по-късно ще има пресконференция, на която бъде представен плана за зимната подготовка и ще бъдат обявени подробности за контролните мачове. Лудогорец ще проведе зимен лагер от 11 януари до 4 февруари в турския курорт Белек, където са планирани шест приятелски срещи срещу европейски отбори.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.