ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Страхотен Григор тръгна с победа на Australian Open

0
Григор Димитров
Снимка: Twitter

Страхотен Григор Димитров показа най-доброто от себе си и взе заслужена победа в първия кръг на най-престижния турнир по тенис в света. Нашият преодоля съпротивата на коравия руснак Аслан Карацев със 7:6 (3), 7:5, 6:2 за два часа и половина и се класира за втория кръг на Australian Open.

По лошо стечение на обстоятелствата Григор трябваше да изиграе първата си среща при рекордна температура в Мелбърн от 36 градуса, която обаче се очаква да пада в следавщите дни. Независимо от това първата ни ракета наложи своя стил и доминираше срещу съперник, който го острани в този турнир на четвъртфиналите през 2021 година, въпреки че тогава Гришо се отказа заради болки в кръста.

Най-оспорвани бяха първите два сета. В първия сет Гришо показа характер в тайбрека при 2:2, поведе с 5:2 и го затвори при 7:3. Във втората част Димитров проби 82-рия в света за 6:5, а в последвалия гейм спаси брейк-бол за руснака при 30:40 и ликуваше със 7:5. В третия сет българинът летеше на корта и буквално премаза Карацев за 6:2 и крайния успех с 3:0 сета.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.