Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Страхотен Григор Димитров подчини Карлос Алкарас в Шанхай

0
Григор Димитров
Стопкадър: MAX Sport

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели една от най-големите победи в кариерата си. Гришо надделя над световния номер две Карлос Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 в прекрасен мач от осминафиналите на Мастърс-а в Шанхай.

Така в спор за място на полуфиналите Димитров ще срещне 22-рия в света Николас Джари.

Григор игра фантастично и заслужено спечели срещата в която зрителите се насладиха на майсторски отигравания.

В първия сет играта се развиваше равностойно до 2:2, но Гришо проби за 3:2, а после двамата си спечелиха подаванията до 5:4 за българина. Последва пробив на Алкарас, а след това и още два спечелени гейма от него за крайното 7:5.

Това обаче изобщо не разколеба Григор, който продължи уверено и направо помете съперника във втория сет. Димитров проби испанеца още в първия гейм, след това си взе сервиса за 2:0, а по-късно стигна и до втори пробив за 5:2 и успех с 6:2.

В третата част при 1:1 Гришо нанесе своя удар с пробив и спечелено подаване за 3:1. До края двамата не сбъркаха, когато заставаха на сервис, но това бе достатъчно на Григор да ликува с 6:4 и крайното 2:1 сета.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.