ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Стоян Йорданов за Nostrabet: Само преди два дни говорих с Петър Жеков

0
Стоян Йорданов
Снимка: cska.bg

Легендарният вратар на ЦСКА Стоян Йорданов е разговарял с Петър Жеков два дни преди великият голмайстор да почине. „Чухме се в четвъртък с Жеката, потърсих по личен въпрос, но той ми каза, че от месец и половина не излиза от вкъщи. Знаех, че нещата не са добре, но когато разбрах днес, че си е отишъл, се разплаках“, каза за Nostrabet Йорданов.

„За Петър Жеков мога да говоря много, но най-важното, с което ще го запомня, е че беше лоялен към всички съотборници и приятели. Беше почтен и чист човек, добряк. За качествата му на футболист и за тези като голмайстор, е излишно да коментирам. Жеката вкарваше, когато поиска и откъде поиска. Ударите му бяха невъзможни за спасяване, и никога не съм виждал друг да насочва толкова точно и с такава скорост топката във вратата. Петър Жеков ще остане в родния футбол и ЦСКА като една от огромните му легенди и винаги ще е пример за подражание за поколенията. Нека душата ти почива в мир, Петьо“, каза през сълзи за Nostrabet Стоян Йорданов, който е бил пет години съотборник с Жеков в ЦСКА.

Двамата са част и от отбора на България, който печели сребърен медал на Олимпиадата в Мексико през 1968 година, като Жеков е и капитан на тима.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.