ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Стефан Аладжов: България ще бие Черна гора

0
Марин Петков
Снимка: Сайт на Левски

Легендата на Левски Стефан Аладжов, който е участвал с националния отбор на България на финалите на Световното първенство в Мексико през 1970 година, е оптимист за старта на трикольорите в европейските квалификации. Той прогнозира също така, че играчът на Левски Марин Петков ще има силни изяви в държавния ни тим.

Марин Петков

„Мисля, че под ръководството на Младен Кръстич националният ни отбор надига глава и загатва, че е способен да излезе от дупката, в която бе попаднал през последните години. Аз лично очаквам много трудни първи две срещи по пътя към Европейското, но вътрешно в себе си съм убеден, че ще победим Черна гора и можем да вземем точка от гостуването на Унгария“, каза за Nostrabet именитият син ляв бек.

„Националният винаги е бил силен, когато в него решаваща роля играят левскари. Един такъв сега е Марин Петков, обещаващ и можещ футболист. Марин също е универсален и има безспорни качества. В първите срещи при Кръстаич Петков бе на високо ниво и се надявам да продължи по същия начин, но не само в тези евроквалификации. Марин може да се превърне в основен играч на България за години напред, тъй като има огромен потенциал, и да води България нагоре“, добави Аладжов.

„Това че Кръстаич пуска Марин като ляв халф-бек, нищо не значи. Сега е така, но за в бъдеще може и да играе на по-предни позиции, където е силата му. А и да остане на този пост, Марин редовно се включва в атака. Аз например започнах като дясно крило, после бях халф, накрая се контузи Иван Здравков, Бог да го прости, и ме върнаха ляв бек, където и останах. Така че тепърва ще видим на кой пост Марин Петков ще е най-полезен в Левски и България. Най-важното е обаче той да направи кариера, адекватна на големите му възможности и аз му пожелавам това да се сбъдне“, завърши Стефан Аладжов.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.