Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Станислав Стоянов: Учудих се, че не свириха дузпа за Черно море

0
Атанас Илиев
Снимка: БТА

Легендата на Черно море Станислав Стоянов изрази възмущение от решението на съдията Никола Попов да не отсъди дузпа за „моряците“ при гостуването на Локомотив в Пловдив.

Стоянов е бивш капитан на Черно море, с който е ставал трети в елита и е участвал в първите му мачове в историята в европейските клубни турнири, включително и в паметния такъв срещу Щутгарт в Германия.

Станислав Стоянов
Станислав Стоянов (Снимка: БТА)

Станислав направи лаконичен коментар на въпросната ситуация в 91-вата минута на „Лаута“, когато след центриране на Едгар Пашеко топката се отклони от ръката на Милош Петрович. Реферът обаче остана безмълвен и варненци изгубиха срещата с 0:1.

„Не знам защо не отсъди дузпа нас, дори се учудих, че не посочи бялата точка, след като това си беше дузпа отвсякъде“, заяви за Nostrabet Станислав Стоянов, който в момента е директор на школата на Черно море.

„Видях ухото на Попов да е долепено до слушалката, но кой знае защо от ВАР не го поканиха да преразгледа положението“, добави Станислав.

„Вижда се, че ръката на играча на Локомотив не е близко до тялото и след като отклонява топката, променя траекторията й, а зад Петрович имаше футболисти на Черно море. Още преди повторението бях на 99 процента сигурен, че това е дузпа“, каза още Станислав.

Според него е очевидно, че се забелязва тенденция в съдийските решения и тези на ВАР спрямо Черно море, и това е започнало още от есента с дузпата под Царевец. Тогава кълбото първо отскочи от коляното на Влатко Дробаров, а после докосна ръката му.

„В онази ситуация Иво Андреев даде сигнал от ВАР на съдията и той свири дузпа, а вчера същия този Андреев пак бе на ВАР, но си замълча на „Лаута“. Това меко казано говори за приложен различен критерий, от което обаче страда както даден отбор, в случая Черно море, така и родния ни футбол като цяло“, коментира Стоянов.

Илиан Илиев
Илиан Илиев (Снимка: БТА)

Последният даде и други примери през пролетта, когато ВАР не се е намесил при положения в наказателните полета на съперници на Черно море – при контакта между вратаря на Лудогорец и Андреяс Калкан и при трите спорни ситуации в пеналта на Берое в Стара Загора.

„Явно вече започнаха ударите под кръста и тяхната цел е, ако може Черно море да бъде изваден от тройката. Ако евентуално бяхме изравнили в Пловдив, щеше да е съвсем различно, но не ни позволиха да го направим“, отчита Стоянов.

„Сега става напрегнато, тъй като искат да вкарат напрежение в нашия отбор преди мача с Левски. Определено не ми харесва това, което виждам, защото няма фейърплей и мачовете не се решават с футболни средства“, допълни той.

„Решенията на арбитрите във важни моменти от срещите са преднамерени и това ощетява отбори като Черно море, които са спечелили всичките си точки почтено и единствено със спортно-технически аргументи“, каза Стоянов.

Относно предстоящия сблъсък Черно море – Левски, той се върна към два приятни спомена от участието си в два такива мача на „Тича“.

Васил Панайотов
Васил Панайотов (Снимка: БТА)

„През есента на 2004-та, когато Илиан Илиев за първи път водеше Черно море, завършихме 0:0, след като нашият вратар Ивайло Петров-Пифа спаси два дузпи на Даниел Боримиров и Димитър Иванков в последните 6 минути. Бяха два невероятни момента и те доставиха неповторима емоция на публиката ни, която по традиция беше изпълнила трибуните“, върна се назад във времето Стоянов.

Във втората среща „моряците“ печелят с 3:1 на 13 август 2011 година, като по този начин прекъсват черната серия от 33 години без победа над Левски в елита.

„Двубоят бе от втория кръг, а треньор ни беше Стефан Генов, под чието ръководство между другото направихме силен есенен старт с няколко победи. Начело на Левски пък беше Георги Иванов-Гонзо. Помня, че Илиян Капитанов откри резлутата през първото полувреме, а в началото на второто Ермес Паломино удвои, след като тръгна от центъра и сам завърши атаката. Те намалиха с попадение на Иван Цветков от фаул, но в последните секунди Димитър Петков, на който викахме Гравесен, ги довърши“, добави Станислав.

Бившият универсален футболист разкри още, че се надява в събота Черно море да ликува в своя дом.

Очаквам срещу Левски нашият отбор да играе добър, агресивен и комбинативен футбол, както го прави неизменно от началото на това първенство. Очаквам и изключително мощна подкрепа от нашите верни фенове от трибуните, която съм сигурен, че ще ни помогне да надделеем, завърши Станислав Стоянов.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.