ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Спряха правата на Антъни Иванов за три години

0
Антъни Иванов
Снимка: LAP.bg

УС на Българска федерация по плувни спортове е взела решение за спиране на правата на Антъни Иванов от клуба Черно море. Наказанието е за срок от три години.

Освен санкцията, за Иванов има и парична глоба в размер на 2000 лв. Причина за санкцията са серия медийни изяви, чрез които плувецът уронва престижа както на БФПС, така и на отделни състезатели, треньори, членове на УС на Централата, ММС, МОК, Антидопинговия център и други.

В продължение на месеци УС на БФПС запази неутралитет по започнатата от Антъни Иванов атака срещу българското плуване, съобщават от Централата.

Ръководният орган на Федерацията счита за недопустими твърденията на Антъни Иванов, че световният рекордьор на 400 м св. стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати чрез използването на субстанции.

Решението на УС е взето и в съблюдаване на Етичния кодекс на БФПС.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.