Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Спартак тресна Добруджа в контрола

0
Димитър Димитров
Снимка: Фейсбук, ФК Спартак Варна

След хеттрик на Лерой Микелс отборът на Спартак Варна победи втородивизионния Добруджа с 4:1 в контрола на своя стадион „Спартак“, целта на която беше да не се нарушава игровия ритъм на „соколите“ през паузата в първенството. Проверката се явяваше също генерална репетиция за Спартак за четвъртфиналната среща от турнира SESAME Купа на България с Лудогорец на 4 април в Разград.

През първото полувреме треньорът на Спартак Димитър Димитров използва схема 3-4-1-2, а през второто пробва 4-3-1-2.

Домакините откриха резултата в 5-ата минута, когато защитникът Александър Цветков направи добър пробив и пусна прекрасен пас към Лерой Микелс, който с майсторски удар направи безпомощен вратаря – 1:0 за Спартак. 5 минути по-късно Денис Баланюк бе спънат и съдията отсъди дузпа, която Румен Руменов вкара за 2:0. В 18-ата минута Микелс можеше да реализира ново попадение, но след силния му шут топката разтресе страничната греда.

Минута по-късно Стефан Митев от гостите бе точен и намали резултата.

В 56-ата минута Микелс изведе ниско по земя на скорост Антуи, който нахлу мощно в пеналта и бе спънат от Здравко Серафимов. Реферът показа червен картон на играча на гостите и отсъди втора дузпа за „соколите“, но ударът от бялата точка на Евандро бе избит от влезлия в игра вратар на Добруджа Християн Христов. На мястото на Серафимов пък влезе друг играч и добричлии продължиха с пълен състав.

Малко след това Евандро можеше да се реваншира за пропуска, но не успя да порази целта, а минута по-късно Микелс отправи поредния си мощен удар, но над гредата. 

В 75-тата минута Антуи проби отдясно до аутлинията и поднесе топката на тепсия на Микелс, който е насочи в мрежата за втория си гол и направи резултата 3:1 за Спартак. 

В 84-тата минута след изпълнение на тъч Климентов навлезе отляво в пеналта и подаде към Антуи, който прескочи топката и тя отиде към непокрития Микелс. Последният се разписа с левачката на празна врата и след като оформи своя хеттрик, резултатът набъбна на 4:1 в полза на домакините.

Съставът на Спартак: Иван Дичевски, Нейтън Олдър (46 – Луан Да Силва), Пламен Димов (46 – Виктор Митев), Роберто Хименез (65 – Бен Карамоко), Ромееш Ивей, Александър Цветков (46 – Божидар Васев), Румен Руменов, Ивайло Климентов, Лерой Микелс, Евандро, Денис Баланюк (46 – Родни Антуи)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.