ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Собственикът на Ливърпул каза дали клубът се продава

0
Ливърпул фенове
БТА

Американският собственик на Ливърпул – Джон Хенри обяви в понеделник, че няма планове да продава мърсисайдци. През ноември миналата година той официално съобщи, че се проучва продажба на клуба.

Компанията Fenway Sports Group (FSG), която придоби „червените“ за 300 милиона паунда през 2010 година, коментира преди няколко месеца, че би проучила опцията за привличане на инвеститори, припомня „Ройтерс“.

Тогава и президентът на Ливърпул Том Вернер заяви, че няма спешност за приключване на потенциална сделка, но се очакваше нещата да бъдат задвижени в посока поглъщане на клуба от нов инвеститор.

Хенри бе цитиран от Boston Sports Journal в интервю, публикувано в неделя: „Знам, че имаше доста разговори и цитати относно Ливърпул, но аз се придържам към фактите – ние просто формализирахме един текущ процес“.

„Дали ще бъда в Англия завинаги? Не. Дали продаваме Ливърпул? Не. Дали говорим с инвеститори за Ливърпул? Да. Дали нещо ще се случи? Вярвам, че е така, но това няма да бъде продажба. Продавали ли сме нещо в последните 20 и повече години?“, попита риторично Хенри, който е собственик и на бейзболния Бостън Ред Сокс, отново чрез компанията си ФСГ.

 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.