Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Смел боец от Варна е устремен към европейска титла

0
Виктор Ненков
Снимка: Вокил

Талантливият състезател на варненския „Вокил“ Виктор Ненков (вляво на снимката) си поставя амбициозна цел през тази година. Той иска да се пребори за европейската титла по кикбокс в стил лоу кик за кадети на Първенството на Стария континент през август в Истанбул.

Виктор има нужната техника и успява да поддържа оптимална форма. Също така е отговорен и дисциплиниран, и заедно ще направим всичко възможно, за да отиде добре подготвен и на този форум, който е възможно да осмисли годината му. Аз не се съмнявам, че ще се бие в Турция, тъй като на домашния ринг е с класи над другите във възрастта си и ще стане държавен шампион. Преди европейското ще участва на всички държавни първенства във всички стилове, като досега се състезаваше до 60 кг, но занапред ще го преместя до 63,5 кг. Генералната репетиция за него ще е Световната купа през юни в Будапеща, каза за Nostrabet Петър Петров.

Ненков участва и на първенства във фул контакт, бие се с успех и в К 1. Той е на 16 години, но когато нямаме съперници, не се притесняваме да го пускаме и при по-големите. Смятам, че бъдещето пред него е в лоу кик и затова ще концентрираме усилията си в този стил. За мен Виктор е сред най-талантливите кикбоксьори на варненската школа в момента и каквото зависи от мен, ще го направя, за да го развивам в правилната посока и един ден да реализира огромния си потенциал при мъжете, допълни Петров.

Виктор Ненков е национален състезател, като през този сезон е втора младша на 16 годишните. Досега има вече и два бронзови медала от престижни първенства – през 2021 година от Европейското в Будва, Черна Гора и през 2022 г от Световното в Йезоло, Италия. До този момент Виктор е ставал 10 пъти шампион на България в различните стилове на ринг.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.