ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Славният Астън Вила и гордостта на Флоренция гонят нов евро финал

0
Астън Вила
Снимка: БТА

Полуфиналите в Лига на конференциите предвещават две страхотни битки в четвъртък вечер. В турнира останаха шампионът на Европа от 1982-а – Астън Вила, финалистът от миналата годинa – Фиорентина, гръцкият колос Олимпиакос и финалистът в КЕШ (1978) и Купата на УЕФА (1976) – Брюж.

Мачовете са от 22:00 часа българско време, а реваншите са след седмица. Финалът ще е в Атина, което е огромна мотивация за Олимпиакос.

Лига на конференциите е трети по сила турнир в Европа. От създаването му обаче се превръща във все по-любим на феновете. В него отборите играят открито и не правят толкова сметки. Предстоящите сблъсъци ще бъдат триумф на офанзивния футбол!

Астън Вила – Олимпиакос

Славният клуб от Бирмингам е сочен за големият фаворит в турнира. Мениджърът Унай Емери е прочут по цял свят като турнирен боец. Под негово ръководство Севиля спечели три пъти Лига Европа, а игра и два финала в турнирите на УЕФА – с Арсенал и Виляреал. Астън Вила се представя феноменално при Емери, като е основен фаворит за Топ 4 във Висшата лига няколко кръга преди края.

Макар и с по-скромен бюджет, „вилианите“ се наместиха сред големите грандове на Острова. Треньорът връща старата слава на отбора от 80-е години на миналия век, когато Астън Вила спечели Купата на европейските шампиони, което е еквивалент на Шампионска лига. Бирмингамци имат само едно поражение в последните си десет мача във всички турнири – при това от Манчестър Сити.

Олимпиакос се надява да се промъкне финала, на който ще е домакин. Мачът за трофея ще се играе в Гърция. На треньорската скамейка също има испанец и отново печелил Лига Европа със Севиля – Хосе Луис Мендилибар. Това прави дуела между него и Унай Емери много любопитен. 

Нашата прогноза е победа за Астън Вила с повече от един гол разлика. Азиатският хендикап -1,5 в Inbet е 2.00

Фиорентина – Брюж

„Виолетовите“ са гордостта на италианската област Флоренция. Доказват го с представянето си в Европа през последните две години. Миналата кампания стигнаха до финала в надпреварата, където обаче загубиха от Уест Хем. Сега са готови за надградят. Фиорентина се намира в отлична серия от 11 поредни мача без загуба в евротурнирите.

В неделя стовари цялата си атакуваща мощ върху Сасуоло при победата с 5:1. Отборът играе много приятен за окото футбол. Такъв е и стилът на белгийците под ръководството на Ники Хайен. Новият треньор върна увереността в съблекалнята и постигна седем поредни победи. Това го изкачи на върха в Белгия и помогна за похода в Европа.

В състава на Брюж личи името на Игор Тиаго. Дошлият за общо над 10 милиона евро от Лудогорец нападател вече има договорка и от лятото ще се присъедини към Брентфорд. Правата му бяха откупени от „пчеличките“ срещу 33 милиона от същата валута. Тиаго е много класен нападател, но вероятно вече мисли за новия си отбор във Висшата лига.

Нашата прогноза е победа на Фиорентина за 1.80 в Inbet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.