ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ските по-важни от Каранга? А на контрола повече публика от финал

0
ЦСКА Фернандо Каранга
Снимка: cska.bg

„Мирела Демирева печели злато за България в Истанбул. В Банско (при всичкия хейт, който може да има към това място) се е събрал световният ски елит. И спортните новини ни занимават с някой Каранга, който е изиграл някакво контролно мачле на селски стадион!!!!“, написа в социалните мрежи журналистът Генка Шикерова.

В гилдията често се шегуваме, че от спортен журналист можеш да станеш политематичен, но обратното е много трудно. Подобни коментари на иначе популярни от телевизията личности говорят в защита на въпросната хипотеза. Не е хубаво да се пише срещу колеги, макар и очевидно г-жа Шикерова да прави именно това, „съветвайки“ спортни редакции как да си вършат работата. Посочва звездата на ЦСКА Фернандо Каранга с неопределителното местоимения „някой“. А предизвикалата сериозен интерес среща на 31-кратния шампион със Септември – „някакво контролно мачле на селски стадион“.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: cska.bg)

Първо – това е клубната база в Панчарево, където бяха инвестирани милиони последните години. Колега до мен вчера по време на мача отбеляза, че дори помощното игрище, непосредствено до основния терен, е в отлично състояние. Нека г-жа Шикерова се поинтересува как изглежда тревното покритие на 90% от стадионите в Първа лига в средата на февруари! А тук говорим за резервното на резервното игрище за тренировки на ЦСКА.

Освен това да принизяваш мач с интерес за цяла Червена България до състезания по лека атлетика и ски е привкус на лош вкус. Именно затова е трудно да станеш спортен журналист от политематичен. Самите познания на въпросното лице очевидно не са и базови, но пък умее да се изразява популистки и да внася напрежение с теории тип „български успехи в Истанбул не се отразяват подобаващо, а чужденците в ЦСКА са новина“.

С цялото ми уважение към ските, където нашият ще потегли 17-и в неделния старт и това би вълнувало гражданите на Банско, околностите и известен брой любители на тези дисциплини у нас, но да сравняваш това със завръщането на най-голямата звезда на ЦСКА за последните 10 години е смешно. Честито и на Мирела, но пък Шикерова изкарва Балканиада по лека атлетика в зала като Олимпийски игри. Нека се поинтересува колко състезания от подобен ранг печелят българи всеки уикенд. Да се пуска Европейско по фехтовка за юноши пред повторния дебют на Каранга в ЦСКА!

Лудогорец ЦСКА 1948
Лудогорец ЦСКА 1948 (Снимка: БТА)

За сериозния интерес към генералната репетиция на „армейците“ говори и масовото посещение на клубната база. Опашката от коли преди нея се виеше повече от километър. Горе-долу по същото време се игра един мач за Суперкупата на България във Велико Търново. Излишно е да споменаваме колко ниско беше посетен, след като съперници бяха Лудогорец и проектът ЦСКА 1948 (1:1, 4:2 при дузпите). Дори нахлулите на терена деца след победата на столичния гранд над Септември (1:0) бяха повече от общия брой привърженици на „Ивайло“.

Тук вече нямаше „журналисти моралисти“ да насаждат мнения за важността на парчето тенекия, наричано Суперкупа. Почти всички водещи издания отбелязаха колко слаб е бил интересът към въпросния мач. Нека си представим обаче, че ЦСКА, Левски или пловдивските Ботев и Локомотив играеха в него. Тези неща обаче са трудни за обяснение на човек, според когото Балканиада по лека атлетика и евентуален старт на ски (тук дори няма златен медал или постижение) са по-важни от футболните грандове на България, с които хората си лягат и стават. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.