ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Сините“ започват да играят като отбор

0
Левски
Снимка: lap.bg

Срещу Шкупи в Скопие отборът на Левски изигра втори поред успешен мач и постепенно започва да вдъхва оптимизъм, както с игровото си поведение, така и с дисциплината, която показва. Тук е важно да се отбележи, че в исторически план „сините“ са допускали шумни провали срещу джуджета в европейските турнири, каквото е несъмнено и Шкупи, но с тази си съдържателна продукция загатнаха, че всичко това са само неприятни спомени.

Левски излезе на ужасния терен и си свърши работата по най-добрия начин. Искаше да постигне резултат, който да му осигури комфорт в реванша и го направи. Както го правят сериозните европейски отбори. Приятно бе да се види, че всеки един играч на тима знаеше какво да прави, знаеше как да следва перфектния план на Николай Костов и да не се отклонява от него, незавсимо от развоя на срещата. А треньорът освен всичко друго бе избрал правилна тактическа постройка и придал вярна настройка на своите подопечни. Планът на Костов сработи и стратегията му се оказа успешна.

В защита Кристиан Димитров с майсторските си изяви, не само с изчистената топка от голлинията, накара феновете на „сините“ бързо да забравят за Ноа Сонко Сундберг. Кристиан дълго страда, контузии нарушаваха тренировъчния му ритъм, бе трети или четвърти избор за място в сърцето на отбраната, но сега е решен на всичко, за да се превърне в основен играч. Без значение дали наставникът избира схема на игра с трима или четирима в ариергарда.

Наред с Кристиан се справиха и всички други. Пламен Андреев в първия си европейски мач демонстрира желязна психика след грешката и направи решителни спасявания. Петрис, Кордоба, Ван дер Каап и Цунами пък си тежаха на местата, което всъщност не е новина.

В средата на терена Андриан Краев доказа защо стигна до националния и цената му надхвърли милион евро, Асен Митков дава сериозна заявка за титуляр, а Ел Джемели пасва все повече като дялан камък в състава. Напред Уелтон и Рикардиньо набират скорост и са на път да направят страхотен тандем, който да е страшилище за съперника.

Разбира се, за Левски това е само едно начало под ръководството на нов треньор. Но сигналите, които дава с играта си, и в Пловдив, и в Скопие са повече от добри. Левски започва да играе като отбор и да изгражда свой интересен стил на игра, и това се вижда ясно и отчетливо.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.