ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Сините“ унищожават Рикардиньо

0
Левски
Снимка: lap.bg

Отборът на Левски взе читав нападател през зимната пауза, но вече рискува да го унищожи. Става въпрос за Рикардиньо, който на фона на българските футболни стандарти, като дошъл свободен агент и предвид безспорните си качества, отдавна да беше се превърнал в трансферна находка за „сините“.

За да не е такъв обаче до този момент бразилецът, причината е, че или остава неразбран от хората зад него или халфовете не стават за Левски, щом не могат за захранват с перспективни пасове кариоката и да използват силните му страни. А те не са изобщо малко, тъй като Рикардиньо е бърз, техничен и експлозивен, и при подходящи подавания от дълбочина с лекота щеше да преодолява защитата и да се озовава на стрелкови позиции.

Да не говорим, че бразилецът има също усет за пласиране и тънък комбинативен усет. Но във футбола се знае, че един нападател е зависим основно от халфовете и явно те не си вършат работата както трябва, щом досега Рикардиньо е вкарал само скромните 3 гола.

Време е обаче полузащитниците на Левски да се вземат в ръце и да започнат да създават положения и шансове за изява за Рикардиньо, тъй като колкото повече го правят, толкова по-добре ще се отрази това на атакуващата мощ и завършека на атаките на отбора.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.