ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Силите на Вики Томова стигнаха само за сет на Ролан Гарос

0
Виктория Томова
БТА

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова отпадна в първия кръг на Ролан Гарос. Българката взе сет, но отстъпи на №23 в световната ранглиста Екатерина Александрова от Русия с 1:6, 6:2, 1:6. Срещата продължи 93 минути.

Томова проби още в първия гейм на мача, но загуби следващите шест, а с това и първия сет. Във втория Томова поведе с 2:0. Александрова отговори с рибрейк, но Вики постигна още два пробива и изравни сетовете след 6:2. В третата решителна част най-добрата ни тенисистка поведе с 1:0, но отново загуби шест поредни гейма.

Вики не направи нито един ас, но завърши с цели шест двойни грешки. Тя спечели само 22% от точките на втори сервис, като при уинърите и непредизвиканите приключи с отрицателен баланс – 8:24, докато рускинята направи повече непредизвикани – 38, но и значително повече печеливши удара от българката – 37. В следващия кръг от надпреварата Александрова ще се изправи срещу Анна-Лена Фридзам от Германия, която елиминира „щастливата губеща“ Нао Хибино в три сета.

Три от високопоставените в схемата тенисистки продължиха напред в лицето на Каролин Гарсия, Беатрис Хадад Мая и бившата шампионка Йелена Остапенко.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.