Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Поредният тежък тест за Челси не предвещава нищо добро за отбора и във ФА Къп

0
Астън Вила - Челси
Футболистите на Астън Вила и Челси Юри Тилеманс и Конър Галахър в битка за топката по време на първия мач между двата отбора от четвъртия кръг на ФА Къп (Снимка: БТА)

В сряда предстоят да се изиграят последните две срещи от четвъртия кръг на най-стария футболен турнир в света – ФА Къп.

Вече станаха известни почти всички участници на 1/8-финалите, след като във вторник място там си осигуриха Ковънтри Сити, който победи с 4:1 в реванша Шефилд Уензди, Лийдс Юнайтед на Илия Груев-младши, който имаше основен принос за успеха със същия резултат срещу Плиймут, и Саутхемптън, който надделя над Уотфорд с 3:0.

Четири отбора днес ще се борят за последните две свободни квоти за 1/8-финалите – Нотингам Форест е домакин на Бристол Сити след нулево реми в първия двубой, докато голове не си отбелязаха още Челси и Астън Вила на „Стамфорд Бридж“, които днес ще решат спора на „Вила Парк“.

Какво да очакваме от срещите във ФА Къп в сряда вечер?

Нотингам Форест – Бристол Сити (0:0 в първия мач), 21:45 часа

Отборът от „Аштън Гейт“ успя да удържи нулевото реми срещу отбора на Нуно Еспирито Санто в първата среща, но сега предстои гостуване на „червеношийките“ на негостоприемния „Сити Граунд“. И двата отбора имат стари сметки за уреждане, след като през сезон 2021/2022 Нотингам Форест си осигури промоция във Висшата лига, докато Бристол Сити остана в Чемпиъншип, което прави залогът още по-висок.

Сега отборът от Висшата лига ще използва домакинското си предимство, за да преодолее спада във формата си, която ги докара дотам, че да нямат победа в последните си четири мача във всички турнири. Въпреки това, последната им среща с Бристол Сити на „Сити Граунд“ завърши с тяхна победа с 2:0 през февруари 2022-а година.

За Бристол Сити преиграванията срещу елитни отбори във ФА Къп не са нещо ново, след като в предишния кръг надделяха над Уест Хем Юнайтед именно в реванша. Тази тяхна упоритост и издръжливост в надпреварата за Купата подсказва, че биха могли да поднесат изненада и срещу Нотингам Форест, въпреки неубедителните им резултати напоследък.

Според букмейкъра Palms Bet, фаворит си остава елитният Нотингам с коефициент за победа от 1.61 срещу 5.50 за Бристол. За равенство, което ще означава и продължения, ставката е 4.00.

Ще може ли Челси да се отърси от поредното разочарование? (22:00 часа)

Може би най-очаквания реванш от четвъртия кръг на ФА Къп притовопоставя Астън Вила и раздираният от проблеми Челси тази вечер от 22:00 часа българско време на „Вила Парк“. Този мач обещава интензивна битка между две от отборите във Висшата лига, всеки от който има за цел да продължи напред в турнира.

Двата тима направиха нулево равенство на „Стамфорд Бридж“ миналия месец, а победителят от двойката ще се изправи срещу Лийдс Юнайтед на българския национал Илия Груев-младши в петия кръг.

Докато турнирите за вътрешните купи бяха нещо като глътка свеж въздух за „сините“ този сезон, отборът на Маурисио Почетино, който е поставен под доста сериозно напрежение, допусна осем гола в последните си два мача, включително четири при загубата у дома с 2:4 от Уулвърхемптън миналата неделя. Междувременно Вила се върна на победния път като гост на Шефилд Юнайтед (5:0), след като преди това Нюкасъл сложи край серията без поражение като домакин на бирмингамци.

И двата отбора имат различни кадрови проблеми преди сблъсъка. Астън Вила може да бъде щастлив от завръщането на Пау Торес и Николо Дзанило, но в същото време остават без контузените Люка Дин и Джон Дюран, докато Езри Конса няма да бъде разположение за около месец.

В лагера на Челси също има сериозни липси в лицето на Леви Колуил, Рийс Джеймс, Марк Кукурея, Трево Чалоба, Роберт Санчес, Уесли Фофана, Лесли Угочукву и Ромео Лавия. Смята се, че Колуил и Чалоба са най-близо до завръщането си, което може да се случи в гостуването на Кристъл Палас следващия понеделник във Висшата лига. Кристофър Нкунку, Николас Джаксън и Бен Чилуел са сред играчите, които наскоро се завърнаха след контузия.

Очакванията са, че Челси ще играе с трима в отбрана в сряда вечер. Пред вратаря Джордже Петрович най-вероятно ще стартират Аксел Дисаси, Тиаго Силва и Беноа Бадиашил. Мало Густо и Бен Чилуел биха могли да играят като халф-бекове, а в центъра ще оперират Енцо Фернандес и Мойсес Кайседо. Тройката в атака пък ще бъде оформена от Рахийм Стърлинг, Николас Джаксън и Коул Палмър, докато Кристофър Нкунку, ще може да бъде използван от пейката.

Като се имат предвид проблемите в защита на Челси, допуснатите осем гола в последните им два мача, и силната форма на Астън Вила, домакините влизат като фаворит в този двубой. Този мач капсулира магията на ФА Къп, като и Челси, и Астън Вила искат да продължат напред в състезанието.

Букмейкърът Palms Bet дава коефициент за успех на Астън Вила от 2.10, докато този за Челси е 3.20. Равенството е оценено на 3.80.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.