ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шокиращи цифри: Ето колко е събрал БФС от глоби

0
борислав михайлов
Снимка: lap.bg

Българският футболен съюз е събрал близо 350 000 лева от глоби от началото на сезона в efbet Лига, показва справка на „Мач Телеграф“. В това число не влизат инвидивуални санкции за картони, които се налагат на играчите, както и наказания за Купата на България.

В сумата от 350 000 лева влизат всички глоби на клубовете в първенството, които най-често са заради прегрешения на феновете им. Най-честите наказания за отборите, които налагат от Дисциплинирната комисия, са заради факли, димки, обидни скандирания и хвърлени предмети от трибуните.

Водещи „донори“ на БФС се оказват отборите на Левски и ЦСКА, като двата клуба са платили 41,7% от глобите до момента през сезона – или 144 450 лева. Трябва да се отбележи, че сумата можеше да бъде дори по-голяма, ако Сектор Г не беше бойкотирал мачовете на ЦСКА през първия полусезон.

Трябва да се отбележи, че клубовете не внасят глобите реално в касата на БФС, а централата им ги удържа от приходите от телевизионни права, което гарантира, че парите ще бъдат прибрани.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.