ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Бен Шелтън обърна драматично Синер за първи 1/4-финал на „Мастърс“ (ВИДЕО)

0
Бен Шелтън
Снимка: Twitter.com/ATP Tour

Още един от поставените тенисисти отпадна на турнира от сериите „Мастърс“ в китайския град Шанхай. Първата ракета на Италия – Яник Синер, отпадна в осминафиналите на турнира след загуба от американеца Бен Шелтън с 6:2, 3:6, 6:7 (5). Шестият поставен се намираше в страхотна форма, като преди седмица спечели титлата на силния турнир в Пекин, а в Шанхай взе първите си два мача, за да запише седем поредни победи, като междувременно той се изкачи до четвърто място в световната ранглиста.

Шелтън обаче отново демонстрира огромния си потенция и стигна до успех в равностоен мач, продължил два часа и половина. 21-годишният американец, който достигна до полуфиналите на US Open през септември, наниза 15 аса за успеха и за първи път се класира за четвъртфиналите на турнир от такъв ранг.

В тайбрека на третия сет Шелтън поведе с 4:0, но Синер взе пет поредни разигравания, за да направи обрат 5:4. Последваха нови три точки за американеца, с които той затвори мача.

На четвъртфиналите той ще играе със своя сънародник Себастиан Корда, който елиминира 20-ия поставен Франсиско Серундоло от Аржентина със 7:5, 7:6 (6).

„Това е лудост. Като си помисля, че преди година и половина бях в колежа и преди година играех на турнири от сериите „Чалънджър“, а сега съм на централния корт в Шанхай с публика, която пее честит рожден ден. Това е един от онези моменти, които ме карат да се чувствам жив“, каза Шелтън след успеха си.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.