ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Последният във Висшата лига уволни мениджъра си, познато име се завърна начело

0
Крис Уайлдър
Снимка: Twitter.com/Sheffield United

Последният в класирането на Висшата лига – Шефилд Юнайтед, се раздели с мениджъра си Пол Хекингботъм, съобщиха официално от клуба. Освен него, с клуба се разделят и помощниците му Стюард МакКол и Марк Хъдсън. Любопитното е, че това е първата треньорска смяна в английския елит през този сезон.

46-годишният Хекингботъм върна „остриетата“ обратно в елита, след като спечели автоматична промоция от Чемпиъншип през миналия сезон, но през тази кампания Шефилд изпитва сериозни трудности и е дъното на таблицата със само пет точки от 14 мача. Последният мач на Хекингботъм начело на отбора беше при разгромната загуба с 0:5 от друг новак Бърнли. През септември тимът пък загуби и с 0:8 у дома срещу Нюкасъл.

В същото време стана ясно, че на поста се завръща Крис Уайлдър, който беше заменен именно от Хекингботъм след почти петгодишен престой на „Брамал Лейн“. Договорът на бившия бранител е до лятото на 2025-а година. Той ще води отбора още в утрешното домакинство срещу Ливърпул.

„Просто това беше възможност, която не можех да отхвърля. Точно както през 2016-а година, когато този клуб ми се обади, това не е нещо, което можете да подминете. Това е Шефилд Юнайтед, това е моят отбор и съм развълнуван да се върна. Намираме се в трудна позиция, разбирам това, но мисля, че мога да направя разликата. Когато получих обаждането от Стивън Бетис с въпрос дали бих обмислил да се върна, за да опитам да помогна, не трябваше да мисля за това. Хората знаят какво означава този клуб за мен. Отношенията ми с принц Абдула и борда бяха поправени отдавна“, заяви Уайлдър пред сайта на Шефилд Юнайтед.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.