ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шеф на Берое: Бих оставил Ники Киров на поста пет години

0
Берое
Снимка: lap.bg

Председателят на Управителния съвет на СНЦ „Сдружение за подкрепата на футбола Берое“, което е носител на акциите на клуба, адвокат Светослав Миневски каза, че ако зависи от него Николай Киров би останал дълго треньор на тима, въпреки че до този момент напролет тимът е спечелил 2 от 18 възможни точки. Юристът каза, че правят всичко възможно да привличат спонсори за клуба, като наскоро дори са поканили Драган Шолак, който се размина с Левски, да инвестира в Берое.

„Пратихме писмо на Драган Шолак, ако той наистина има интерес да инвестира в българския футбол, да го направи в клуб, който не изисква сериозна издръжка и е чист като сълза. Той нито е отговорил, нито очаквам да го направи. Единствено с писмо голяма търговска верига, която се оказа почти собственост на двама старозагорци, отказа партньорство с нас с мотив – липса на възможности“, каза Миневски.

„Ежедневно търсим инвеститори. Трябваше да имаме и среща с китайци за сътрудничество, но ни китайци, ни араби, ни англичани, ни швейцарци, ни хървати, никой не се е появил с желание да дава пари. Местният бизнес се отзовава според възможностите си, но ако зад нас не стоеше един човек, милеещ за спорта и културата в Стара Загора, Берое нямаше да го има“, допълни Миневски.

„Ако зависи от мен, Николай Киров ще остане треньор на Берое поне още пет години. Той и ръководството гледат в една посока. Киров вижда проблемите такива, каквито ги виждаме и ние, и споделя визията ни да се налагат млади футболисти. Той опитва да балансира между опитните и младите играчи“, каза още за „Тема Спорт“ Светослав Миневски.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.