Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шампионът в битка с историята

0
Лудогорец
Снимка: lap.bg

Родният шампион е изправен пред ново предизвикателство. Международната федерация по футболна история и статистика утвърди Лудогорец като отбора с най-дълга действаща шампионска серия в света. През юни разградските орли спечелиха 12-ата си поредна шампионска титла и са еднолично на върха в класацията. Втори е германският хегемон Байерн Мюнхен с 11 поредни златни медали.

На третата позиция е австрийският РБ Залцбург с 10, а зад него с по девет са малайзийският Джохор и таджикистанският Истиклол Душанбе. С осем поредни титли пък е молдовският Шериш Тираспол.

Що се отнася до световния рекорд в тази статистика воденият от Ивайло Петев Лудогорец е много близо до него. Той се държи от Тафеа от Вануату, който печели 15 поредни титли между 1994 и 2009 година.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.