Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шампионска лига пак е тук! Пеп и Анчелоти готвят тежката си артилерия

0
Манчестър Сити
Снимка: БТА / BTA

Елиминационната фаза в Шампионска лига започва с два от основните претенденти за короната. Реал Мадрид гостува в Германия на РБ Лайпциг, а Манчестър Сити има визита в Дания на местния гранд Копенхаген. Мениджърите Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти вече са избистрили тактиките и са подготвили своите „армии“ за превземане на вражеските стадиони. Дори и лаиците знаят, че след победа навън реваншът се превръща в ад за съперника. Особено, когато говорим за сериозна разлика в класите, каквато има в тези двойки.

Копенхаген – Манчестър Сити

Датчаните излязоха от група с Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Галатасарай. Сега ще имат за задача да изхвърлят и другия колос от Манчестър, след като победата с 4:3 над „червените дяволи“ коства мястото им в европейските клубни турнири. За Копенхаген обаче това е първи официален мач от декември. През това време „гражданите“ не само поддържаха форма, но и надградиха сериозно представянето си в английската Висша лига. Липсата на игрова практика може да се окаже сериозен проблем за домакините. Два месеца са дълго време във футбола.

Друг проблем ще е отсъствието на наказания Лукас Лерагер, а и на контузените Давит Хочолава, Тео Сандер, и Биргер Мелинг. За Сити под въпрос са Йошко Гвардиол и Матео Ковачич.

Копенхаген успя да удържи 0:0 при последната среща между двата отбора в груповата фаза сезон 2022/23. В момента обаче Манчестър Сити се намира в убийствена форма. Победата с 2:0 над Евертън на „Етихад“ беше десета поредна за момчетата на Гуардиола. Основният реализатор Ерлинг Халанд пък се завърна сред голмайсторите и е жаден за изява след двата месеца извън терените. Норвежкото дете-чудо вече счупи няколко рекорда в Шампионска лига и се възстанови от травмата в идеален моменто от сезона. Пред него предстои цяла пролет в „турнира на богатите“ и кулминацията във Висшата лига.

Коефициентът на bet365 за успех на Манчестър Сити е 1.22. Равенството е оценено на 6.50, а пък изненадваща победа на Копенхаген ще умножи залозите по 13.00.


РБ Лайпциг – Реал Мадрид

Германците се намират в сериозна криза от началото на 2024 година. „Биковете“ спечелиха едва един от петте си шампионатни мача. В друг завършиха наравно, но футболното общество в страната се изненада от трите им загуби. Утеха е, че при последната среща между двата отбора на „Ред Бул Арена“ Реал си тръгна победен с 2:3. Все пак в есента на 2022 година „лос бланкос“ спечелиха на испанска земя с 2:0.

Преди да забуксува през януари, Лайпциг беше в серия от седем поредни домакински победи и Реал имаше сериозни поводи за размисъл преди визитата си от Шампионска лига. Сега притесненията идват от друго – аут от сметките са контузените звезди Джуд Белингам, Антонио Рюдигер, Едер Милитао, Тибо Куртоа и Давид Алаба. Начо пък е под въпрос за срещата. На практика рекордьорът по титли в „турнира на богатите“ разполага с един централен защитник. В лагера на домакините единствените въпросителни са около Амаду Хайдара. В последния момент ще се прецени дали той може да бъде включен в игра.

Карло Анчелоти се радва на отлична форма от своите възпитаници. Гръмката победа с 4:0 над Жирона даде 5 точки аванс преди каталунците. Дори и без Джуд, Реал Мадрид е сериозен фаворит за постигане на добър резултат.

В bet365 коефициентът за победа на Реал е 2.30. Равенството е оценено на 3.70, а пък „единицата“ – 2.88.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.