ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Шахтьор поднесе сензация в ШЛ, спря наперения Барселона

0
Шахтьор Донецк
Снимка: БТА

Украинският шампион Шахтьор Донецк изненадващо победи с 1:0 испанския първенец Барселона в мач от група Н на Шампионска  лига.

Украинският  гранд стигна до успеха благодарение на попадение на местния продукт Данило Сикан в 40-ата минута.

Каталунците се нуждаеха от победа, за да си гарантират класиране за осминафиналите в Турнира на богатите, но ще трябва да почакат след поражението в Хамбург. В германския град Шахтьор играе домакинските си мачове в Шампионска лига заради руската инвазия в Украйна.

Барселона остава начело в група Н с 9 точки, а Порто и Шахтьор имат по 6 пункта. „Драконите“ изостават с 1 среща спрямо конкурента си за първото място Барса.

„Лос кулес“ имаха сериозно предимство в притежанието на топката, но така и не успяха пробият добре подредената отбрана на украинския тим.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.