Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Серия А е преполовена! Какво се случи в 19-ия кръг на Ботуша?

0
Давиде Фратези, Интер
Снимка: БТА
Първенството в италианската Серия А официално е преполовено. Фаворитът за титлата Интер е начело, следван от рекордьора по титли Ювентус. Четворката допълват шампионът от 2022 година Милан и атрактивният Фиорентина на Винченцо Италиано. Актуалният първенец Наполи е в невероятна криза едва на деветата позиция.

Nostrabet ще опита да обобщи резултатите от този символичен за първенството 19-и кръг, след който остават още точно 19 завъртания на развръзка.

През тази година калчото изглежда доста интересно за поредна година. Тимовете от Ботуша започват да възвръщат европейската си слава и дори и към момента са от страните с най-най много представители във всички турнири. През миналата година цели три отбора играха финал, а седем стигнаха до четвъртфиналите в трите европейски надпревари – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

След първоначалния анонс, можем да задълбаем повече в най-интересните двубои от кръга и най-вече тези на грандовете, заемащи първите три позиции – Интер, Ювентус и Милан.

Интер – Верона

„Нерадзурите“ победиха с 2:1 своя съперник от града на Ромео и Жулиета, ала споровете след срещата остават все така горещи близо 48 часа след края на мача. От „джалоблу“ скочиха на ВАР след двубоя заради пропуснатия удар с лакът от страна на Алесандро Бастони при гола на Давиде Фратези. Самото попадение пък определено ще се запомни с радостта на халфа след него, когато Фратези остана по слипове на трибуните…

Давиде Фратези, Интер

Веронци имаха своя шанс въпреки инкасирания късен гол, но Тома Анри изпусна дузпа, за която пък също се твърди, че Ян Зомер е напуснал голлинията си и това му е помогнало. Резултатът обаче остава какъвто е, а тепърва провинилите се арбитри ще търпят наказанията си от реферската комисия в Италия, смятана за една от най-авторитетните.

Определено остава усещането, че Интер върна една предавка назад и след равенството с Дженоа между празниците едва успя да победи далеч по-непретенциозния си съперник. „Змията“ има на теория най-дългия състав в дивизията и след като вече отпадна за Купата на Италия е едни гърди пред Ювентус в спора за Скудетото, поне на теория. Сега за Симоне Индзаги и момчетата му предстои дерби на Ломбардия с Монца. Балансът между тимовете към момента е с абсолютно равни пропорции – по една победа за „бианкоросите“ и „нерадзурите“, плюс един хикс. С други думи – лесна победа за Интер едва ли е логичен вариант.

Емполи – Милан

„Росонерите“ най-накрая излязоха от мъките си като гост и на „Карло Кастелани“ победиха с категоричното 3:0. Прекрасната седмица за Милан мина под знака на многото дебютанти и един по-специален сред тях – Чака Траоре. Младото крило отбеляза при 4:1 срещу Каляри за Купата и при 3:0 срещу Емполи за шампионат – дебютни голове за първия състав на Милан само в рамките на няколко дни и в две надпревари.

Милан, Оливие Жиру

Миналогодишният януари навярно се превърна в най-лошия месец на Стефано Пиоли в мандата му начело на Милан. Сега обаче всички играчи поне на думи изглеждат зад гърба на треньора. Подобни впечатления остави един от лидерите Тео Ернандес, за когото валяха спекулации, че е негативно настроен към Пиоли преди година.

Милан със сигурност трябва да надгради тази пълна с голове седмица, защото предстоят две изключително тежки препятствия, отново в два турнира. „Дявола“ се изправя срещу Аталанта за Купата и срещу Рома за първенство в рамките на 4 дни. Този миницикъл може да е отправна точка за Пиоли и възпитаниците му, за които със сигурност би дошла осанката на миналия януари при две слаби представяния с бергамаските и „вълците“.

Салернитана – Ювентус

Победа-индиго…на тази на Интер. Оплюваният често Душан Влахович донесе безценен успех на „бианконерите“ срещу някогашния им играч и сега треньор на Салернитана – Филипо Индзаги. Самият Пипо се закани, че „морските кончета“ ще притеснят Юве и ще вземат точка. Едва няколко минути обаче разделиха тима от Салерно от пета точка в рамките на три двубоя – нелошо постижение за последен в класирането, нали?!
Ювентус, Душан Влахович

Ювентус измъкна поредна победа с един гол разлика в първенството. Дали тези успехи са шампионски или не, ще проличи малко преди края на сезона, когато „Старата дама“ ще трябва да демонстрира най-ярко своя иначе безспорен манталитет на родна почва.

Рома – Аталанта

И този сблъсък, определен за дербито на кръга заслужава внимание. „Вълците“ със сигурност могат да съжаляват повече след 1:1 на „Олимпико“, но и донякъде сами са виновни за собственото си положение след мача. Момчетата на Жозе Моуриньо започнаха мача много пасивно и заслужено допуснаха гол. Все пак попадението на Пауло Дибала от дузпа преди почивката даде закономерно надежди на римляните за успех, но силите на тима не стигнаха за втори гол.

Рома - Аталанта, Сеад Колашинац, Пауло Дибала

Наполи, Лацио и останалите

Проблемите за Наполи и Валтер Мадзари продължават и през новата година, и изглежда с голяма сила. Партенопеите загубиха с катастрофалното 0:3 в Торино от едноименния опонент. Загубата е шеста в 10-те мача на Мадзари след завръщането му.

Като ответна реакция, южняците ще лагеруват на базата си, докато резултатите не се подобрят.
Лацио пък стигна до нелека победа над Удинезе като гост. „Орлите“ от Рим със сигурност биха желали по-добро представяне, но със сигурност предпочитат да вземат три точки пред само една, като за начало на 2024-а.

Матиас Весино, Лацио

Сред останалите двубои в Серия А се открои головото зрелище между Фрозиноне и Монца (2:3). Двата тима, в които преобладават доста млади играчи, приковаха погледите на зрителите с пет гола и куп интересни ситуации пред двете врати.

Предстоят битки за Купата през седмицата, а Серия А се завръща идния уикенд, преди който ще ви представим всичко по-интересно от програмата на най-романтичното първенство в света.
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.