ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Неймар премина в Ал Хилал и стана най-скъпият футболист в историята (ВИДЕО)

0
Чонбук Хюндай Моторс - Пари Сен Жермен
БТА / BTA

Една от най-големите сделки на лятото официално е факт! Неймар напусна Пари Сен Жермен и премина в саудитския Ал Хилал за сумата от 90 милиона евро, която може да достигне 100 милиона евро с бонусите, като по тази начин той стана най-скъпият играч в историята на футбола.

Трансферните суми, платени за бразилеца, от Сантос в Барселона, от Барселона в ПСЖ, а сега от ПСЖ в Ал Хилал възлизат на внушителните 369 милиона евро, засенчвайки тези 328 милиона евро, платени за Ромелу Лукаку през цялата му кариера. Неймар си остава и футболистът, за когото са платени най-много пари наведнъж – 222 милиона евро, платени от ПСЖ на Барселона през 2017-а година.

Бразилецът сложи подписа си под контракт за две години в новия си клуб на обща стойност от 160 милиона евро.

Ал Хилал също се опита да привлече Лионел Меси по-рано това лято, но аржентинецът предпочете да премине в американския Интер Маями. Подобно на Меси, Барселона се интересуваше от възможността да си върне Неймар, но тежкото финансово състояние на каталунците се оказаха пречка за подобен трансфер.

Неймар напуска ПСЖ след 118 гола и 77 асистенции в 173 мача за клуба от „Парк де Пренс“. Той помогна на парижани да спечелят пет титли от Лига 1 и три трофея от Купата на Франция, въпреки че не успя да изведе тима до триумф в Шампионската лига, където игра финал през 2020-а година. По-рано беше съобщено, че той не е част от плановете на новия треньор Луис Енрике. Престоят му в Париж също беше белязан от няколко сериозни контузии в глезена.

Бразилската звезда е най-голямото име, което се присъединява към Саудитската професионална лига след трансфера на Кристиано Роналдо през януари. Сега Неймар ще си партнира със Сергей Милинкович-Савич, Калиду Кулибали и Рубен Невес, които също станаха част от Ал Хилал това лято.

„Винаги е трудно да кажеш сбогом на невероятен играч като Неймар, един от най-добрите в света. Никога няма да забрява деня, в окйто пристигна в Пари Сен Жермен и това, което даде на нашия клуб през последните 6 години. Имахме страхотни моменти и Неймар винаги ще бъде част от нашата история. Бих искал да благодаря на Неймар и семейството му”, сподели президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.