ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Сблъсъкът на сблъсъците в Италия озарява 23-ия кръг

0
интер ювентус
Снимка: БТА

23-ият кръг в италианската Серия А е вече тук и ако съдим по развръзката в Лече – Фиорентина, то се предполага да има много драма. „Денят се познава по утрото“, са казали някога старите хора.

В това завъртане в Италия има един суперсблъсък и още няколко атрактивни мача, които приковават вниманието. Безспорно уикендът ще бъде озарен от Дерби д`Италия между Интер и Ювентус. „Нерадзурите“ и „бианконерите“ ще се срещнат в неделя вечер на „Джузепе Меаца“ в директен спор за първото място.

Интересните събития в кръга не спират само до сблъсъка по оста Милано-Торино. Третият гранд Милан не бива да подценява Фрозиноне в своята съботна визита, а същото важи и за понеделнишкия дуел на Рома с бойкия Каляри.

Летящият високо Аталанта пък приема Лацио на „Гевис“ в Бергамо, където ще иска да продължи успешната си серия. Такава има амбиции да започне шампионът Наполипартенопеите приемат Верона на „Марадона“ в неделния следобед, в най-типичното италианско време за мач.

Милан ще се връща към победите

Милан гостува на Фрозиноне от 19:00 часа в събота, 3 февруари. „Росонерите“ допуснаха грешна стъпка у дома преди седмица, правейки 2:2 с Болоня. Към момента преднината на миланския гранд на третото място изглежда непоклатима – цели 10 точки. Но тепърва за Стефано Пиоли и неговите момчета предстоят по-тежките на теория мачове, в които взимането на точки би трябвало да бъде по-трудно.

Не са чужди и слуховете за треньорска смяна на Миланело, като вече и самият Пиоли ги коментира. Наставникът заяви, че информациите за Антонио Конте са нормални за треньорската професия, но го отегчават. Смята се, че лично новият шеф в Милан – Златан Ибрахимович, лобира за Конте като нов треньор от лятото. В момента в Милан цари и известен управленски хаос, но се очаква повече развитие по този параграф да има също през лятото.

Сегашният треньор Пиоли се очаква да направи 1-2 промени спрямо хикса с Болоня. Има една друга ключова рокада и тя е новият изпълнител на дузпи. Пиоли гласува доверие на Кристиан Пулишич, който в кариерата си досега е 9/9 от бялата точка. Дали ще видим американецът да бие дузпа срещу представящите се солидно „канарчетата“, предстои да видим.

Букмейкърът Inbet очаквано вижда Милан като фаворит срещу Фрозиноне – 1.70 коефициент. За домакините в синьо и жълто ставката е 4.75, а равенството е 4.15.

Домакинската публика задължава Наполи

Шампионът Наполи приема Верона в ранен неделен мач от програмата на Серия А. Партенопеите продължават да лъкатушат в шампионата и така и не могат да окупират място в зона „Шампионска лига“ или „Лига Европа“. Преди седмица южняците и Лацио направиха скучно боеви реми – 0:0 на „Олимпико“.

Срещата с „джалоблу“ обаче се явява чудесна възможност за Валтер Мадзари и играчите му да поемат глътка свеж въздух. Само преди няколко седмици именно неаполитанци отслабиха веронци, купувайки звездата им Сирил Нгонге.

Домакините на „Марадона“ ще трябва да продължат без Виктор Осимен, чиято Нигерия е вече на полуфинал за Купата на Африка. Другите липси са свързани с Алекс Мерет, Матиас Оливера и Хамед Траоре, купен също като Нгонге преди седмици.

Марко Барони пък ще може да използва всичко най-добро за гостите.

Време е за Наполи да спечели и Инбет изчислява тази вероятност на 1.43. Успех на Верона в Неапол е цели 7.75, а хикс – 4.75.

Тежка визита за Лацио в Бергамо

Аталанта приема Лацио в неделя от 19:00 часа. „Богинята“ се радва на страхотен старт през 2024 година. Възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини все още не познават вкуса на загубата през календарната година. Освен това, те стигнаха до място в топ 4 на класирането, изпреварвайки Фиорентина преди няколко кръга. Разликата с третия е огромна, но Гасперини и „нерадзурите“ със сигурност са насочили усилия към това да избягат от преследвачите, а не да гонят Милан в таблицата. Точно играч от миланския гранд започна да прави разликата за бергамаските. Преди седмица Шарле де Кетеларе се отчете с две асистенции за победата с 2:0 над Удинезе.

За Лацио пък идва време да се върне към победите. Последните два мача на „орлите“ не бяха особено радостни за всички на „Олимпико“ – загуба за Суперкупата на Италия с 0:3 и 0:0 с Наполи за шампионат. Лацио определено страда от липсата на Матия Дзакани, чиято острота внася много непредвидимост в атаката на тима. Други липсващи на „Гевис“ ще бъдат Патрик Габарон и Данило Каталди, но никой от двамата не е толкова ценен, колкото техничаря на левия фланг. В отсъствието на Дзакани вероятно Густав Исаксен ще получи нов вот на доверие.

Инбет дава по-равностойни коефициенти за мача в Бергамо спрямо предните два мача. Победа на Аталанта е 2.10, а такава на Лацио – 3.75. Равенството се котира на 3.40.

Дерби д`Италия

Интер срещу Ювентус – сблъсъкът на сблъсъците в Италия. „Нерадзурите“ и „бианконерите“ в момента заемат първо и второ място в таблицата.

Финалистът в Шампионска лига е с 54 точки и мач пасив спрямо Юве. А по-хубавото за Симоне Индзаги и „черно-сините“ е, че единствената липса в състава е на неособено важния за състава Хуан Куадрадо. Ветеранът от Колумбия няма да се изправи срещу клуба, в който изкара най-хубавите години в кариерата си на Ботуша.

В лагера на Юве проблемите са доста повече. Известни са наказанията на Николо Фаджоли и Пол Погба, а освен тях Аркадиуш Милик също е с червен картон – за две срещи. Преди седмица полякът рано-рано остави своите с 10 души на терена в мача с Емполи. Контузени за торинци са Матия Де Шильо и Мойс Кийн, чийто трансфер в Атлетико Мадрид през януари пропадна.

Срещат се две доста различни философии. Консервативният Симоне Индзаги и неговите модели на игра се противопоставят на ултра дефанзивния стил на Масимилиано Алегри.

Срещат се и двамата голмайстори на Серия А. Лаутаро Мартинес, капитанът на Интер е на първо място в листата с 19 попадения. Със седем по-малко е Душан Влахович, изпратил феноменален месец януари. Сърбинът е с 12 гола от началото на кампанията.

Ще вземе ли някой превес в 182-рото Дерби д`Италия, ще стане ясно в неделя вечер около полунощ.

Интер е отявлен фаворит в Дерби д`Италия, което с оглед статистиката на „нерадзурите“ е интересно. Inbet смята, че домакински успех е равен на 1.85. Триумф за Юве се оценява на около три пъти повече – 4.50. Без победител на „Сан Сиро“ – 3.85.

Третият мач на Даниеле Де Роси начело на Рома

Рома отново ще играе в понеделник под ръководството на Даниеле Де Роси. „Вълците“ от Рим приемат Каляри на „Олимпико“, а клубната легенда ще опита да запише трети успех от три мача начело на любимия си тим.

Досега Де Роси победи на два пъти с по 2:1 Верона и Салернитана, а предизвикателството от Сардиния изглежда почти същото като тежест. В последните дни на трансферния пазар „джалоросите“ се подсилиха с една от младите надежди на Апенините – Томазо Балданци. Атакуващият халф може да запише и първи минути срещу Каляри. През седмицата негова снимка с треньора Де Роси обиколи социалните мрежи.

За Рома мачът се явява и скрит коз за влизане в топ 4. Ако сегашният четвърти Аталанта не успее да победи Лацио, а „вълците“ спечелят срещу сардинци – влизат в зона ШЛ.

Гостите от остров Сардиния обаче също се нуждаят отчаяно от точки. Към момента „червено-сините“ са на 18-а позиция в Серия А с 18 точки. Същият брой, но с по-добри показатели имат Верона и Удинезе.

Де Роси ще запише трети успех от три мача според inbet. Победа за Рома над Каляри е 1.48. Успех на сардинци пък гравитира около 7. Ставката за равен е 4.50.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.